Peter Štrbo Rôzne

Topenie snehu neprináša len radosť

Za posledné dni môžeme skonštatovať, že zjavne definitívne odzvonilo snehu a konečne prichádza jar. Avšak topenie snehu a teplejšie slnečné lúče neprinášajú len radosť. Jarou dýchajúca pôda odokrýva aj niečo, čo rozhodne nepohladí oko fanúšikov prech

V prípade prechádzky na „večanskej“ strane Váhu ľudí rozhodne nečaká príjemný pohľad. Je jedno či sa vyberiete smerom na Dlhú nad Váhom alebo k lodenici, všade rovnaký pohľad. Odpad. Samý odpad. Obraz, ktorý sa mi naskytol, by potešil azda iba nemenovaný obchodný reťazec, pretože jeho igelitové tašky prakticky všade v blízkosti hrádze, dokonca aj povešané po stromoch, robia reťazcu skvelú a navyše bezplatnú reklamnú kampaň. Nejde však len o „igelitky“. Spoločnosť vám na prechádzke určite budú robiť vratné i nevratné fľaše, rôzny stavebný materiál, kopa papieru a samozrejme aj „príspevky“ od „pozorných“ psíčkarov. Skrátka obrovská kopa odpadu, kam sa len pozriete. Či už je to cesta na futbalový štadión alebo medzihrádzový priestor, je jedno ktorou stranou sa vyberiete, nedá sa tomu vyhnúť. Rozhodne neodporúčam ísť pod most. Odohralo sa tam isto veľa „zaujímavých večerov“, len ľudia pri svojej bujarej zábave akosi dlhú dobu zabúdali po sebe upratovať. Škoda, že ak to niekto vôbec bude upratovať, zaručene to nebude ani jeden z tých, čo to napáchal.

Jar asi skutočne odhalí všetky tajomstvá. Napokon posúďte sami a pozrite si fotogalériu. Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť.

Ak ste sa stretli s niečím podobným (čo je viac ako pravdepodobné), neváhajte sa s nami podeliť o svoj vlastný vizuálny „zážitok“. Fotografie môžete zasielať na sala@global24.sk.

Smeti_veca
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM