Zlatica Gregorová Rôzne

TOP víkendové lákadlá: Podujatia, ktoré nás budú v Šali zabávať

Oddychový čas je na dosah a s ním aj plánovanie, ako ho stráviť. Pred sviatkami je čas vybehnúť do prírody alebo sa môžete zúčastniť podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TOP víkendové lákadlá: Podujatia, ktoré nás budú v Šali zabávať
Foto: Zlatica Gregorová

Preddušičkový čas využite na prechádzky v prírode a po nich sa inšpirujte našou ponukou. Môžete sa zabaviť na špeciálnej party, zájsť do kina alebo vybehnúť na futbal.

KULTÚRA

27. október 2018, 22.00hod., Dom kultúry Šaľa

HALLOWEENSKA OLDIES PARTY

Poďte sa zabaviť aj príjemne vystrašiť. V Šali pre vás pripravili Oldies party v štýle známeho keltského sviatku. Spoločnosť vám budú robiť aj DJ Norman a DJ Zolee. Zabodujete, ak na akciu prídete v kostýme a maske.

ŠPORT

27.október 2018, 10.00 hod. FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz

 U9 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – FC Slovan Galanta

27.október 2018, 11.15 hod.

U 11 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – FC Slovan Galanta

28.október 2018, 12.00 hod.

 II. liga MŽ U13 ZsFZ /

  • FK Slovan Duslo Šaľa – FKM Nové Zámky U13

28.október 2018, 10.00 hod.

 II. liga SŽ U15 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – FKM Nové Zámky U15

27.október 2018 o 14:00 hod.

  • FK Slovan Duslo Šaľa – TJ Družstevník V. Ludince

KINOTIPY KINA ŠAĽA

27. október 2018 20.00 hod. a 28. október 2018 o 17.30 hod.

Johnny English znovu zasahuje (Johnny English 3)

Réžia: David Kerr  •  Scenár: William Davies  •  Hrajú: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Emma Thompson Johnny English znova zasahuje je tretím dielom komediálnej série v hlavnej úlohe s Rowanom Atkinsonom, ktorý sa opäť stáva agentom, ktorému sa vôbec nedarí. Príbeh odštartuje kybernetický útok, ktorý odhalí identitu všetkých tajných britských agentov. Jediným doposiaľ neodhaleným ostáva Johnny English, ktorého bude avšak nutné najprv povolať zo zaslúženého odpočinku. S energiou sebe vlastnou sa vrhá do misie, na ktorej konci má byť odhalenie a zatknutie hackera, ktorý túto bezpečnostnú kalamitu spôsobil…

27. október 2018 18.00 hod.

Utøya, 22. júla (Utøya 22. juli)

Nórsky snímok Utøya, 22. júla zachytáva masaker na letnom tábore na ostrovčeku pri Osle v lete 2011. Skutočnú tragédiu, pri ktorej prišlo o život sedem desiatok prevažne mladých ľudí, režisér Erik Poppe spracoval ako drámu natočenú v reálnom čase, bez hudby a strihu.

27. október 2018 16.00 hod.

Keď draka bolí hlava (Když draka bolí hlava)

Hrajú: Charlotta Gottová, Karel Gott, Miroslav Šimůnek, Ján Koleník, Kamila Magálová, Zuzana Mauréry, Kateřina Brožová, Miroslav Noga  •  Kamera: Ján Ďuriš  •  Scenár: Dušan Rapoš, Petr Šiška  •  Réžia: Dušan Rapoš Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh o vzniku kráľovstva Draka, veľkej láske princeznej Adélky a princa Janka, o dlhoročnej kliatbe a strašnom Drakovi, o zlom škriatkovi Blivajzovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky, stratenom dračom vajci a páriku klokanov…

28. október 2018 o 20.00 hod.

Prvý človek ( First Man)

Jedno z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva. A film o ňom vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Gosling

Hrajú: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber  •  Réžia: Damien Chazelle  •  Scenár: Josh Singer, James R. Hansen  •  Kamera: Linus Sandgren. Hudba: Justin Hurwitz

Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo,“ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, bol týmto úspešne zakončený.

28. október 2018 o 20.00 hod. 16.00 hod.

Princezná a dráčik (The princess and the Dragon)

Od tvorcov seriálu Máša a medveď. Réžia: Marina Nefedova  •  Hrajú: Irina Kireeva, Konstantin Kozhevnikov, Ani Lorak Keď sa princezná Varvara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Varvara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stranenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Varvara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM