Zlatica Gregorová Rôzne

Tipy na marcový víkend: Čo si budete môcť užiť v Šali?

Najbližšiu sobotu sa môžete vybrať k volebným urnám alebo aj vybehnúť do prebúdzajúcej sa prírody. Naporúdzi sú aj ďalšie aktivity, do ktorých sa dá zapojiť.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na marcový víkend: Čo si budete môcť užiť  v Šali?
Foto: Zlatica Gregorová

Parádnu zábavu sľubuje party s nestarnúcimi hitmi a na svoje si prídu aj futbaloví nadšenci, či milovníci filmového plátna.

KULTÚRA

16. marec 2019, 22.00 hod., Dom kultúry Šaľa

OLDIES PARTY

Počas sobotnej noci sa môžete dostať do víru spevu a tanca s nestarnúcimi piesňami. K príjemnej atmosfére prispeje DJ Norman a DJ Zolee. V ponuke budú tie najlepšie hity 70., 80., 90.- tych rokov.

ŠPORT

17. marec 2019 o 15.00 hod., FK veča

Oblastný futbalový zväz Galanta

MO II.tr. dospelí GA – ŠA

FK Veča – FK Betonáris Šaľa B

Nadšenci futbalového trávnika sa môžu vybrať podporiť svoj obľúbený tím.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

16. marec 2019,20.00 hod.

Sklenená izba (THE GLASS ROOM)

Hrajú: Hanna Alström, Karel Roden, Carice van Houten, Claes Bang, Roland Møller, Alexandra Borbély, Karel Dobrý, Zuzana Fialová, Brian Caspe, Petra Bučková, Jana Plodková, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, Olga Plojhar Bursíková, Vladimír Javorský, David Šír, Marián Mitaš, Igor Rattaj, Cyril Dobrý, Anna Jeníková, Markéta Krejčová  •  Réžia: Julius Ševčík  •  Scenár:An­drew Shaw

Stredobodom domu je Sklenená izba, nad ktorou sa tají dych. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti, rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti.Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, prestúpený svetlom a pokojom priezračného priestoru, naplnený láskou a umocnený vzťahom s nerozlučnou priateľkou Hanou, však nemá dlhé trvanie.

16. marec 2019,18.00 hod.

Ostrým nožom

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo – vlastnú rodinu.

16. marec 2019,18.00 hod.

Čarovný park (Wonder park)

Réžia: Josh Appelbaum Šikovné dievčatko June postavila ten najúžasnejší zábavný park na svete. Vo svojej fantázii. Ale čo ak takýto raj atrakcií naozaj existuje? Čarovný park je animák plný adrenalínu, ktorý otvára brány deťom, ktoré sa neboja snívať.

Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava. Vo svojej predstavivosti vysnívali čarovný park, v ktorom všetky tie dych berúce a fyzikálne zákony popierajúce atrakcie riadia hovoriace zvieratká s veľmi vyhranenou osobnosťou. Napríklad ochranku tu robí dikobraz, ktorý sa všetkého bojí a v strese nekontrolovane vystreľuje svoje pichliače, o údržbu sa starajú dva vtipné bobry a tak by sa dalo pokračovať ďalej.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM