Zlatica Gregorová Rôzne

Tip na víkend: Užite si príjemné letné dni v Šali a okolí

Horúčavy nás atakujú zo všetkých strán a tak je namieste poriadne si po práci oddýchnuť. Vybrať si môžete prechádzky popri rieke Váh, či podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Užite si príjemné letné dni v Šali a okolí
Foto: Zlatica Gregorová

KULTÚRA

14.-27. júna 2019, 14.00 do 18.00 hod. , CVČ Šaľa

Výstava záhad, povestí a legiend v 3D objektoch

V Centre voľného času uvidíte zaujímavosti z histórie našej krajiny. Pôjde najmä o osobnosti, ktoré tvorili súčasť našich dejín. Okrem toho sa presvedčíte, ako vyzerala Studňa lásky, ale aj záhadný kameň v košickom Dóme, či záhadné rondely. Dozviete sa o tajomných východoslovenských mohylách i čachtickej panej v textovej podobe i v 3D objektoch.

15. júna 2019, 9.00 hod. areál Strelnice Hubert v Trnovci nad Váhom.

XVII. Šaliansky okresný poľovnícky deň 

Obvodná poľovnícka komora Šaľa a Okresná organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu Šaľa (OkO SPZ) pripravila pre návštevníkov aj súťažiacich zaujímavý program. Návštevníci si budú môcť vychutnať streleckú súťaž, ako aj varenie poľovníckeho gulášu. Pre deti aj dospelých sú prichystané vystúpenia kynológov, atrakcie, jazda v koči a mnohé iné.

16. jún (nedeľa) 10.00 – 19.00 hod., Futbalový štadión Šaľa

ŠAĽA MAXI FESTÍK

Organizátori z OZ LeGrácia prichystali pre malých aj veľkých záujemcov festival plná zábavy a detských atrakcií. Na svoje si prídu aj fanúšikovia dobrej hudby.

ŠPORT

15.jún 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga MŽ U13 JV ZsFZ

–  FK Slovan Duslo Šaľa B – SDM Dominik N. Zámky

15.jún 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz

III. liga SŽ U15 JV

–  FK Slovan Duslo Šaľa B – SDM Dominik N. Zámky

16.jún 2019, 18.00 hod., FK Veča

 Oblastný futbalový zväz Galanta MO

II.tr. dospelí GA – ŠA

  • FK Veča – OFK Žihárec

15. jún 2019, 9.00 hod., Močenok

MOČENSKÝ SAMSON

1. ročník súťaže pripravili a Obec Močenok a priatelia Street Workout-u. Vynovené ihrisko, ktoré sa nachádza vedľa miestneho kultúrneho strediska na Školskej ulici bude dejiskom zaujímavého športového zážitku. Účastníci v dvoch kategóriách-deti do 12 rokov a mládež nad 12 rokov si spolu zasúťažia v disciplíne Work Challenge.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

15. jún 2019, 20.00 hod.

X-Men: Dark Phoenix (X-Men: Dark Phoenix)

Réžia: Simon Kinberg  •  Hrajú: Sophie Turner, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Jessica Chastain, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Olivia Munn, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Andrew Stehlin, Ato Essandoh, Scott Shepherd, Summer Fontana, Kota Eberhardt, Lamar Johnson, Julian Bailey

Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Ale zdanie klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasiahnutá neznámou a smrtiacou vesmírnou silou, ktorá ju premení v jedného z najsilnejších mutantov. Jean musí zápasiť nielen so svojou novo nabitou a nestabilnou silou, ale aj so svojimi osobnými démonmi.

15. jún 2019, 17.30 hod.

Môj dedo spadol z Marsu (Môj dedo spadol z Marsu)

Hrajú: Lana Hranjec, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišová, Ozren Grabarić, Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucia Šango  •  Réžia: Dražen Žarković, Marina Andree Škop

Život dievčatka Uny sa v jednej chvíli otočí hore nohami. Jej deda unesú mimozemšťania. Una zistí, že jej dedo je sám mimozemšťan, ktorého raketa havarovala na zemi pred mnohými rokmi. V pivnici objaví dedovho pilota, malého mrzutého robota. Una a robot majú necelých 24 hodín na to, aby našli a zachránili deda. Počas výnimočných dobrodružstiev sa spriatelia, racionálnu robotickú logiku nahradia emócie a Unina láska zachráni jej čiastočne mimozemskú rodinu.

16. jún 2019, 20.00 hod.

Rocketman (Rocketman)

Hrajú: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell, Steven Mackintosh, Gemma Jones, Kamil Lemieszewski, Luke White  •  Scenár: Lee Hall  •  Réžia: Dexter Fletcher

Než sa stal Eltonom Johnom, volal sa Reginald. Bol to malý okuliarnatý dengľavý chlapec, ktorý si nie veľmi dobre rozumel so svojimi rodičmi. Zato s klavírom mu to išlo vynikajúco. Na začiatku robil len sprievodného klaviristu úspešnejším hudobníkom, do momentu, keď stretol svoju spriaznenú dušu v podobe textára Bernieho Taupina. Od tohto stretnutia viedla už len strmá cesta na absolútny vrchol, možno až priveľmi rýchla a priveľmi strmá na to, aby sa dala zvládnuť bez alkoholu a drog. Tie pomáhali predovšetkým vo chvíľach, kedy sa Elton cítil sám, opustený a nemilovaný, čo sa mu stávalo prakticky stále. Lenže, keď ste dušou rocker a showman, tak sa z každého problému skrátka vyspievate.

16.jún 2019, 17.30 hod.

Aladin (Aladdin)

Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM