Zlatica Gregorová Kultúra

Tešte sa na kulinárske dobrodružstvo: O pár dní štartuje Trnovecká vareška!

Ani druhá polovica septembra nebude ochudobnená o atraktívne podujatia. Na pravidelné akcie organizátori nezabúdajú.

Ilustračný obrázok k článku Tešte sa na kulinárske dobrodružstvo: O pár dní štartuje Trnovecká vareška!
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Už dopredu premýšľajú, akoby čo najviac prekvapili návštevníkov. Zaujímavá gastronomická súťaž sa uskutoční aj v neďalekom Trnovci nad Váhom. Zorganizujú tam 5. ročník Trnoveckej varešky.

Trnovecká vareška

Obec aj členovia Komisie športu, školstva, mládeže a kultúry uvítajú každého návštevníka a najmä toho, kto rád predvedie svoje kulinárske umenie 21. septembra 2019 hod.

Ako uvádza obec, „súťaže sa môžu zúčastniť najmenej trojčlenné a najviac päťčlenné družstvá staršie ako 18 rokov. Varí sa buď guláš alebo perkelt podľa vlastného výberu a chuti.“

Záujemcovia sa môžu hlásiť najneskôr do 18. septembra 2019 a to vyplnením záväznej prihlášky. Po jej odovzdaní v obecnom úrade družstvo získa 20 eur na to, aby si súťažiaci mohli nakúpiť potrebné suroviny. Z hrncov sa bude pariť priamo na nádvorí Miestneho kultúrneho strediska v Trnovci nad Váhom od 12.00 hod.

Odmeny pre víťazov

O občerstvenie bude postarané, treba si zadovážiť len kotlík s trojnožkou a prísady na varenie a náradie, ktoré budú súťažiaci potrebovať. Varešky súťažiaci odložia o 16.30 hod. Vyhlásenie víťazov sa začne o 17.00 hod. Hodnotiť bude odborná porota, ktorá si bude všímať nielen chuť, ale aj spôsob a vzhľad kulinárskej pochúťky. Najlepší kuchári získajú odmeny.

Informácie získate u Ivety Mesárošovej z OcÚ v Trnovci nad Váhom. Prípadné otázky adresujte na e mail: sekretariat@trnovecnadvahom.sk.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť šaliansky lesopark v súčasnosti.

Foto: ilustračné

Šaliansky lesopark opäť upravujú: Vo svojich útrobách privíta verejnosť, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM