Zlatica Gregorová Kultúra

Tešte sa na fašiangy: V Šali so sprievodom aj ľudovou veselicou

Obdobie od Troch kráľov až do Popolcovej stredy je bohaté na veselé zábavy, ktoré sú plné nezabudnuteľných zážitkov. Potešte sa nimi aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Tešte sa na fašiangy: V Šali so sprievodom aj ľudovou veselicou
71
Galéria
Zdroj: archív Denného centra č.1, SA

Fašiangové akcie

Už tradične sa v mestách i dedinách konajú podujatia, ktoré vyvolávajú úsmev na tvári. Dve z nich sa uskutočnia aj v Šali. Občania nášho mesta budú mať možnosť takejto zábavnej akcie sa osobne zúčastniť. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska, FS Šaľan, DFS Šaľanček, CVČ Šaľa, DDS Úsmev, ZUŠ Šaľa a Muskátlis Néptánckör-Vágkirályfa pripravili jednodňové podujatie plné smiechu a dobrej nálady. Bude sprievod aj veselica.

Fašiangový sprievod

V piatok 1. marca 2019 môžete byť aj vy svedkami nezabudnuteľných tradícií. Na pešej zóne v Šali od 16.00 hod. uvidíte fašiangový sprievod plný zaujímavých masiek. Iste zbadáte nezbedné mátohy či šibalské zvieratá, ktoré radi vťahujú divákov do víru tanca. Možno aj vás ponúknu tradičnými fašiangovými šiškami alebo pampúchmi.

Ľudová veselica

Zábave v tento deň ešte nebude koniec. O 20.00 hod. sa môžete zúčastniť ďalšieho podujatia. V šalianskom dome kultúry sa začne Ľudová veselica. Podľa slov organizátorov tu „nebude núdza o výbornú ľudovú zábavu a muziku, tanec či spev, ale i veľa maškŕt a pijatiky. Určite si spolu zaspievame a zatancujeme.“

Foto: ilustračné

FOTO, Karneval na ľade: Šaliansky zimák sa zaplnil maskami
71
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM