Zlatica Gregorová Kultúra

Tešedíkovom sa ponesie folklórny spev: Tešiť sa môžu aj milovníci vína

Ku klasickým letným akciám patria aj rôzne hudobné, kultúrne či spevácke podujatia. V dedinách i mestách sa konajú aj festivaly.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovom sa ponesie folklórny spev: Tešiť sa môžu aj milovníci vína
Foto: Zlatica Gregorová

Folklórne sú najmä tam, kde majú v obľube ľudové tradície. Aj v Tešedíkove sa bude konať takáto akcia.

Folklór & víno

Základná organizácia Csemadok a Viniper – Spolok milovníkov vína usporiadajú XV. Folklórny festival. Popoludňajší program so zaujímavou súťažou sa začne 25. augusta 2018 od 15.00 hod. Návštevníci sa budú môcť zabaviť v areáli miestneho amfiteátra. Podujatie podporil Nitriansky samosprávny kraj a Obecný úrad Tešedíkovo

Deťom aj dospelým

Ako informovali organizátori podujatia, program bude určený každej vekovej kategórii. Pre deti je pripravený drevený zábavný park až do 19.00 hod. Od 15.30 hod. už pódium tešedíkovského amfiteátra bude zaplnené účinkujúcimi z Detského folklórneho súboru Muskátlis a skupiny Bendö. Skupina Kobold vystúpi o 16.00 hod. so svojím detským repertoárom. Priaznivcov tanca zase poteší vystúpenie viedenského tanečného súboru Napraforgóg.

Od 17.30 hod. už návštevníkov podujatia zabaví tradičná ľudová pieseň v podaní Ženského a neskôr aj mužského speváckeho súboru z Tešedíkova. Súbor Kuttyomfitty sa divákom predstaví o 18.30 hod. s programom Noés!, ktoré bude ukážkou o vinárstve a priblížia vám i tance z vinohradníckych oblastí Tokaja, Szekszárdu, Komárom a pod.

Naj peredské pagáče

Majstrovstvo ukryté v citare predvedú členovia miestneho citarového súboru Csillag. Vychutnať si ich môžete od 19.30 hod. Okrem bohatého programu organizátori mysleli i na hlad návštevníkov. Aj kvôli tomu pripravili súťaž v pečení peredských pagáčov. Tvorcovia tých naj pagáčov budú odmenení priamo počas podujatia o 20.00 hod. Nebudú chýbať ani ďalšie peredské špeciality a lahodné vína. Po vyhodnotení súťaže sa už rozprúdi zábava s Romanom Okružlikom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM