Peter Štrbo Futbal

Tešedíkovo zdolalo lídra, Močenok natiahol sériu bez prehry

Víkendové kolá regionálnych futbalových súťaží priniesli niekoľko zaujímavých výsledkov. Tešedíkovo dokázalo zdolať lídra V.ligy Zlaté Klasy. Močenok v regionálnom derby porazil Vlčany a neprehral už osem stretnutí v rade. Žihárec opäť získal tri bod

[size=14]IV.li­ga[/size]

Vo štvrtej lige sa našim zástupcom nedarilo. Horná Kráľová **sa síce v stretnutí s Okoličnou ujala vedenia po premenenej penalte **T.Kokeša zo siedmej minúty, hostia však stihli do prestávky troma gólmi otočiť vývoj stretnutia. Domáci mali pred sebou ťažkú úlohu dotiahnuť na domácom ihrisku dvojgólový náskok súpera. V druhej časti síce aktívna Horná Kráľová bojovala o lepší výsledok, skórovať sa jej však už, žiaľ, nepodarilo, naopak Blaho v záverečných minútach gólom na 4:1 spečatil víťazstvo hostí. Náš zástupca má tak naďalej na konte len tri body a patrí mu posledná priečka.

[size=14]**Horná Kráľová – Okoličná 1:4 (1:3) **[/size] góly: 7.Kokeš (11m) – 19.Bogyai, 37. Gogh, 41.Faragó, 87.Blaho

Druhý Neded cestoval na pôdu deviateho Veľkého Medera, ktorý však mal vďaka vyrovnanosti tohtoročnej edície V.ligy len štvorbodové manko na svojho súpera. Domácich poslal už v piatej minúte do vedenia po utešenej strele Nagy. Lopta bola síce potom častejšie na kopačkách hostí, na dlhé minúty však bol gól posledným pekným momentom prvého dejstva a šance na oboch stranách sa rodili len sporadicky. Po prestávke bola spokojnosť domácich ešte väčšia, keď Varga premenil pokutový kop a poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. V záverečných minútach zvyšoval Belucz na konečných 3:0, čo je pre Neded možno až krutým výsledkom vzhľadom na vyrovnaný priebeh stretnutia.

[size=14]Veľký Meder – Neded 3:0 (1:0)[/size] góly: 5.Nagy, 49.Varga (11m), 86.Belucz

[size=14]V.li­ga[/size]

Močenok pred derby zápasom s Vlčanmi neprehral sedem zápasov v rade, čo ho automaticky stavalo do role favorita aj v stretnutí s predposledným tímom tabuľky. Mierna prevaha bola od úvodných minút na strane domácich, čo potvrdili otváracím gólom už v desiatej minúte, strelecky sa presadil Slíž. Strelci oboch tímov sa potom na dlhé minúty odmlčali, poisťovací druhý gól pridal Galovič až v 66.minúte. V druhom dejstve mali domáci hru pod kontrolou, čo potvrdili aj tretím gólom v sieti Vlčian, na konci akcie z 82.minúty bol Paľo. Domáci tak natiahli svoju sériu bez prehry už na osem stretnutí a Vlčany stále nemajú na konte ani jedno víťazstvo.

[size=14]Močenok – Vlčany 3:0 (1:0)[/size] góly: 10.Slíž, 66. Galovič, 82.Paľo

Trhová Hradská hostila Kráľovú nad Váhom a očakával sa zaujímavý a vyrovnaný súboj. Domáci v úvodnej desaťminútovke vybehli na nášho regionálneho zástupcu a v 10.minúte sa po góle Vargu ujali vedenia. Hostia potom vyrovnali hru a v 29.minúte sa im vďaka Vyskočovi podarilo zrovnať aj skóre a s výsledkom 1:1 odchádzali mužstvá i do šatní. Domáci lepšie zachytili aj vstup do druhého polčasu a po desiatich minútach sa po hlavičke Domonkosa opäť dostali do jednogólového vedenia. Hoci sa Kráľová n/V do posledných minút snažila o vyrovnanie, skórovať sa jej už nepodarilo a tak sa vracala domov bez bodov.

[size=14]Trhová Hradská – Kráľová n/V 2:1 (1:1)[/size] góly: 10.Varga, 54.Domonkos – 29.Vyskoč

„Pered“ privítal na svojom ihrisku lídra piatej ligy zo Zlatých Klasov, no od začiatku zápasu sa doňho pustil bez rešpektu. Už v 12.minúte hostia faulovali v šestnástke a nariadený pokutový kop premenil Mészáros. Domáci boli v prvej časti aktívnejší a Zlaté Klasy skôr vyčkávali na chyby súpera, do polčasu už diváci góly nevideli. V druhom dejstve hostia konečne začali ukazovať, prečo vedú tabuľku piatej ligy, boli aktívnejší, no finálna fáza im príliš nevychádzala. Udrelo tak na opačnej strane, keď Molnár v 64.minúte dorazil loptu za chrbát hosťujúceho brankára. Do konca zápasu sa hral už opatrný futbal a domáci si ustrážili dvojgólové vedenie. Tešedíkovo tak pripravilo Zlatým Klasom len druhú porážku v sezóne.

[size=14]Teše­díkovo – Zlaté Klasy 2:0 (1:0)[/size] góly: 12. Mészáros (11m), 64.Molnár

[size=14]II.tri­eda[/size]

Selice od úvodných minút vzali opraty zápasu do svojich rúk a Čakajovce sa zväčša len bránili. Domáci však opäť zahadzovali aj nemožné. Zo svojho tlaku vyťažil náš zástupca v prvom polčase jeden gól, keď sa presnou strelou k žrdi presadil Chovanec. Po prestávke sa Selice dostali už do dvojgólového vedenia, keď strelou do šibenice nedal Gráf brankárovi hostí žiadnu šancu. Hosťom sa podarilo znížiť v záverečnej desaťminútovke vďaka premenenej penalte Kollára na 2:1, viac gólov však už diváci nevideli a Selice tak zaslúžené zvíťazili.

[size=14]**Selice – Čakajovce 2:1 (1:0) **[/size] góly: Chovanec, Gráf – Kollár (11m)

Trnovec n/V privítal rozbehnutého súpera z Hájskeho. Regionálne derby prinieslo vyrovnaný futbal so šancami na oboch stranách, góly však padali až v druhom polčase. Domácich poslal do vedenia po presnej ďalekonosnej strele Székházi. Už o desať minút bolo vyrovnané, strelecky sa presadil Jankulár a nakoľko už žiadne lopty v sieti neskončili, body sa delili.

[size=14]**Trnovec n/V – Hájske 1:1 (0:0) **[/size] góly: 55.Székházi – 65.Jankulár

Domáci sa do nášho zástupcu pustili bez rešpektu a od úvodných minút dostali hostí pod tlak. V závere polčasu sa osmelili aj Diakovce, no do šatní sa išlo bez gólov. V úvode druhej časti zamestnal obranu „Urmína“ najlepší strelec súťaže Mikéci, gólové kopačky si však neobul. Hosťom robil problémy najmä Švelan, ktorý poslal domácich v 54.minúte aj do vedenia. O niekoľko minút bol náskok Mojmíroviec už dvojgólový, keď z rýchleho protiútoku dorazil loptu do siete Palka. Diakovce boli v záverečných minútach nebezpečnejšie, znížiť sa im však podarilo až v 88.minúte, keď Mondočko nekompromisne potrestal zlý odkop domácich, na body tak napokon nedosiahli.

[size=14]Mojmí­rovce – Diakovce 2:1 (0:0)[/size] góly: 54.Švelan, 61.Palka – 88.Mondočko

[size=14]III.tri­eda[/size]

V Žihárci opäť prišli k trom bodom bez boja, nakoľko súper nepricestoval. Náš zástupca takýmto spôsobom zvíťazil za posledné dve sezóny už niekoľkokrát.

[size=14]Žihárec – Dolné Lefantovce 3:0[/size] kontumácia – hostia nepricestovali

Dlhá nad Váhom hostila predposledný tím tabuľky a od úvodných minút prebrala iniciatívu na svoje kopačky. V 10. minúte otvoril skóre stretnutia po závare pred bránou hostí **Róbert Paštéka. Hostia z ojedinelého útoku mohli vyrovnať, no útočník Veľkej Doliny ponúknutú tutovku nezužitkoval. Domáci boli síce neustále nasťahovaní na polovici súpera, vo finálnej fáze boli ale veľmi nepresní a tak išli do prestávky, aj napriek veľkému tlaku, „len“ s dvojgólovým vedením. V druhej časti sa obraz hry príliš nezmenil, Dlhá nad Váhom búšila na bránu hostí, no početné strely končili buď vedľa brány, alebo v náručí spoľahlivého brankára Veľkej Doliny. Nádeje hostí na akýkoľvek zvrat v zápase priniesol gól **V.Meszárosa v 65.minúte, ktorý definitívne zlomil odpor súpera a odvtedy to bola už len „hra mačky s myšou“. Dlhá nad Váhom v závere stretnutia pridala ešte dva góly a radovala sa z piateho domáceho víťazstva v rade, ktoré ju posunulo už na tretiu priečku za dvojicu neohrozených – Žihárec a Nové Sady.

[size=14]Dlhá nad Váhom – Veľká Dolina 5:0 (2:0)[/size] góly: Štrbo, F.Paštéka, R.Paštéka, V.Meszáros, Matusz

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM