Zlatica Gregorová Samospráva

Tešedíkovčanom kraj rozdal dotácie: Zorganizujú rozprávkový festival aj tábor

Aj tento rok sa náš okres tešil z podpory Nitrianskeho samosprávneho kraja. Poslanci rozdali financie na kultúru aj šport.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovčanom kraj rozdal dotácie: Zorganizujú rozprávkový festival aj tábor
12
Galéria
Zdroj: TASR

Pred časom sa konalo rokovanie Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja. Krajskí poslanci okrem iného aj schvaľovali dotácie.

Rozprávkový festival

Podľa informácií NSK, ich môžu organizátori použiť na vopred stanovené účely, ktoré uviedli vo svojich žiadostiach. V Tešedíkove si zaumienili, že zorganizujú XIII. Rozprávkový festival „Rozprávky od babky“.

Ide o pokračovanie úspešného podujatia, ktoré je určené najmä deťom. Veselou formou prináša deťom radosť, ale môžu sa popri tom aj všeličo naučiť. Séria dobrodružstiev sa obvykle začína na konci roka, kedy je ten najlepší čas na čítanie, počúvanie aj zábavu.

Na jeho usporiadanie prispel Nitriansky samosprávny kraj. Podľa zverejnených informácií obce Tešedíkovo, zmluva o poskytnutí dotácie nadobudla účinnosť a tak sa už organizátori môžu tešiť a chystať program. Kraj ich aktivitu podporil sumou 1370 eur.

Letný tábor

Okrem toho sa v dedine pošťastilo aj v oblasti športu. Aj o ňom rokovali krajskí poslanci a na žiadosť obce Tešedíkovo reagovali kladne. Organizátori požiadali financie na usporiadanie podujatia V. Leto plné zážitkov. Ide o 5-dňový športový tábor pre deti od 6 do 15 rokov, ktorý sa bude konať od 12. do 16. augusta 2019. Ako uvádza obec Tešedíkovo na svojom webe, finančné prostriedky poslúžia na „odmenu pre trénerov, prenájom športových potrieb, tričká i medaily vo výške 1260 eur."

Vo fotogalérii si pozrite zábery z najnovšieho športoviska -šalianskeho Skate Parku.

Foto: ilustračné

Milovníci skejtov sa tešia: V Šali  je nové ihrisko, FOTO
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM