Zlatica Gregorová Samospráva

Tešedíkovčanom dajú do parády Širokú cestu: S prácami začnú na jar 2020

Začať s prípravou nového projektu sa počas jesene rozhodli aj v blízkej dedine. Kompetentní chcú dať šancu firme s najvýhodnejšou ponukou.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovčanom dajú do parády Širokú cestu: S prácami začnú na jar 2020
Zdroj: TASR

Ak sa v Tešedíkove podarí získať finančnú dotáciu, budúci rok začnú s rekonštrukci­ou ulice.

Bez výtlkov

“V rámci zákazky budú vykonané stavebné práce na oprave krytu vozovky miestnej komunikácie ulice Široká v obci Tešedíkovo. Stavebné práce budú zamerané na odstránenie a úpravu výtlkov na existujúcej vozovke, vyplnenie poškodenej časti vozovky, výšková úprava poklopov kanalizačných šachiet na miestnej komunikácie a potiahnutie novej vrstvy asfaltu,“ informuje obec na svojom webe.

Z eurofondov

Celú zákazku by chcela obec zafinancovať Nenávratným finančným príspevkom od Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Okrem čiastky, ktorú obec plánuje získať, do projektu vložia aj vlastné prostriedky. Obec zvyšok zaplatí z vlastného rozpočtu.

Dobrá investícia

Oprava cesty Široká v Tešedíkove by mala byť, podľa zverejnených informácií, investíciou do zlepšovania infraštruktúr malých rozmerov. Verejný obstarávateľ zákazku vyčíslil na 33 000,29 eur bez DPH .

Ako obec uvádza vo výzve, „Ponuky sa vyhodnocujú na základe najnižšej ceny za celý predmet obstarávania. Úspešnou ponukou sa stane ponuka, ktorá bude obsahovať najnižšiu cenu s DPH za celý predmet obstarávania.“

Na jar

Ak v obci vyberú vhodného dodávateľa, s prácami by chceli začať v priebehu apríla a ukončiť ich do novembra 2020. Ešte pred koncom budúceho roka by už cestu mohli občania smelo využívať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM