Zlatica Gregorová Kultúra

Tanečníci predvedú svoje umenie: Galaprogramom zavŕšia rok 2019

Naše mesto je okrem športovcov známe aj dobrým folklórom a tancom. V TK Jumping Šaľa sa počas roka venujú nacvičovaniu kvalitných choreografií.

Ilustračný obrázok k článku Tanečníci predvedú svoje umenie: Galaprogramom zavŕšia rok 2019
27
Galéria
Zdroj: archív TK Jumping Šaľa

Svoje umenie potom predvádzajú na vrcholných súťažiach. Za vyše štvrťstoročie ich existencie už víťazných trofejí získali požehnane. Na sklonku tohto roka si opäť naši tanečníci zaumienili, že svoje majstrovstvo predvedú aj verejnosti.

Muzikál

Už o pár dní, presne 13. decembra 2019 o 17.00 hod. v Dome kultúry Šaľa odpália veľký galaprogram „High School Musical“. Vystúpi v ňom Zuzana Kraváriková (Oteckovia) a Tony Porucha (The Pastels). Choreografom programu je Pavol „Pajo“ Julény, tanečník a tréner TK Jumping Šaľa, majster sveta v tancoch a rovnako dobre známy z viacerých tanečných televíznych programov.

Bonusom bude aj vystúpenie šalianskych tanečníkov. O detailoch veľkého programu sme sa porozprávali s prezidentom TK Jumping Šaľa Bohumilom Kadúcom.

Predvedú sa

„Diváci najprv uvidia muzikál High School Musical, kde sa predstavia Zuzana a Tony a potom už sa predstavia naši tanečníci. Ukážu, čo sa za 25 rokov činnosti nášho klubu naučili. Publiku predvedú ukážky zo starých choreografií plus tohtoročné, nové tance. Pajo bude mať streetové sólo, z čias, keď bol majstrom sveta a diváci uvidia aj disco a hip-hop sóla,“ priblížil prezident tanečného klubu.

Tanečný posun

Ako ďalej Bohumil Kadúc s úsmevom prezradil, v galaprograme vystúpia aj bývalí tanečníci, takže príležitosť dostal aj on sám. Načrtol, že „vystúpenie bude ukážkou akéhosi posunu, toho, ako sa vyvíjalo naše tanečné umenie.“

Všetci na pódiu

Tanečné gala bude prehliadkou všetkých vekových kategórií, vystúpia Šmolkovia aj všetky prípravky a súťažné zložky. Umelecká verejnosť sa teda má na čo tešiť.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte odovzdávanie nájomných bytov v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

V Šali odovzdali nájomné byty: Ich obyvateľov pozdravil aj minister Érsek, FOTO
27
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM