Peter Štrbo Hádzaná

Szarková pred derby: Hráčky Iuventy budú pod väčším tlakom ako my!

Jazýčkom na váhach v boji o celkové prvenstvo v 11. ročníku WHIL môže byť v závere základnej časti práve HK Slovan Duslo Šaľa. Opora Dusla Simona Szarková poskytla pre slovakhandball.sk rozhovor, v ktorom odpovedala na otázky súvisiace s piatkovým šlágrom 24. kola i vyvrcholením WHIL.

Ilustračný obrázok k článku Szarková pred derby: Hráčky Iuventy budú pod väčším tlakom ako my!
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Hráčky vicemajstra SR sú už síce von z hry o triumf v interlige, ale v závere základnej časti budú hrať s oboma ašpirantmi na víťaznú trofej.

V najbližšom zápase WHIL sa stretnete s Iuventou, ktorá vyhrala 12 zápasov za sebou. Trúfate si prerušiť jej víťaznú šnúru?
Ťažko povedať, či sa dá zastaviť úspešné ťaženie Michalovčaniek. Iuventa má veľmi kvalitný káder. Urobíme všetko pre to, aby sa nám to poradilo. Celý týždeň sa svedomito pripravujeme a koncentrujeme na piatkový duel. Hráčky Iuventy budú pod väčším tlakom ako my, keďže bojujú s Mostom o prvenstvo. Niekedy to zväzuje ruky, tak by sme to mohli využiť.

Na pôde Iuventy ste na jeseň prehrali jednoznačne 28:38. V domácom prostredí podávate lepšie výkony, vzbudzuje to optimizmus pred piatkovým šlágrom?
Na palubovke Iuventy sa vždy hrá veľmi ťažko. Teraz však máme výhodu domáceho prostredia, ktoré nám môže pomôcť na prekonanie náročnej prekážky. Podpora hľadiska nás dokáže vyburcovať k lepším výkonom. Piatkový termín je síce netradičný, ale začiatok duelu je o 18.00 h, čiže už po pracovnej dobe. Nemyslím si, že je to problém. Skôr mám obavy, či sú ľudia dostatočne informovaní o tom, že sa hrá už v piatok. Verím však, že fanúšikovia si nájdu cestu do haly a prídu nás povzbudiť v hojnom počte.

V závere základnej časti WHIL hostíte Michalovce i Most. Bude to pre vás zvýšená motivácia, keď máte možnosť skomplikovať obom cestu za triumfom?
Nepozerám sa na to z tohto hľadiska. Mojím cieľom je vždy, aby čo najlepšie dopadlo naše družstvo. Z oboch spomenutých duelov chceme vyťažiť maximum. Rozhodne nebudeme nejako kalkulovať.

Koho herný štýl by vám mohol viac vyhovovať?
Pravdupovediac, v Moste sme nehrali zle. Aj mne sa lepšie presadzovalo cez obranu Baníka, predsa len Iuventa má širší a lepší káder.

Šaľa má v závere náročný žreb, privíta Iuventu, ide do Partizánskeho a hostí Most. Na aké konečné umiestnenie si ešte trúfate?
Dvakrát hráme doma, ale proti kvalitným tímom a výsledky duelov sú otvorené. V Partizánskom nás tiež nečaká nič jednoduché, preto by som nerada zakríkla moje želanie.

Aký je váš tip na víťaza 11. ročníka WHIL, bude to Most alebo Iuventa?
Michalovčanky majú ľahšie vyžrebovanie. Predpokladám, že to bude vyrovnaný boj až do konca. Podľa mňa by si to celkový triumf viac zaslúžila Iuventa.

Zdroj: slovakhanball.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM