Monika Hanigovská Krimi

Syn sa mal vyhrážať rodičom zabitím: Policajtom pomohla hracia konzola

Rodičia utiekli zo strachu pred synom z bytu. Ten mal na policajtov čakať s nožom. Pod prísľubom hry na hracej konzole začal s mužmi zákona a so záchranármi komunikovať.

Ilustračný obrázok k článku Syn sa mal vyhrážať rodičom zabitím: Policajtom pomohla hracia konzola
Zdroj: KR PZ Trnava

Policajti boli privolaní k domu, kde sa mal muž vyhrážať vlastným rodičom zabitím. „Galantskí policajti, nstržm. Zoltán Szelle a ppráp. Mgr. Imrich Polák zasahovali vo štvrtok, 29. 8. 2018 istom činžovom dome v Galante. Prvotné informácie smerovali k tomu, že sa muž mal vyhrážať zabitím vlastným rodičom,“ povedala pre náš spravodajský portál hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Zamkol sa v byte a vyhrážal sa

Rodičia v byte neostali. „Tí zo strachu pred synom ušli z bytu a čakali na pomoc policajtov a zdravotníkov RZP,“ doplnila hovorkyňa. Podľa jej slov sa policajná hliadka ihneď presunula k bytu, no aj napriek pravému kľúču, sa policajti do bytu nedostali. Na výzvu podľa nej reagoval z vnútra zamknutý muž vulgárne.

„Keď na opakované výzvy, aby otvoril, prestal na hliadku reagovať, policajti zo zákona násilím dvere vykopli a začali byt prehľadávať. V jednej z izieb našli na parapete čupieť osobu, ktorá sa popisom zhodovala s popisom syna,“ informovala Linkešová.

Presvedčili ho

„V jednej ruke držal nôž s 20 cm čepeľou a mobilný telefón,“ vykreslila vzniknutú situáciu hovorkyňa KR PZ v Trnave.

„Policajti v závese so záchranármi nadviazali s mužom komunikáciu, ale muž bol ochotný komunikovať len za prítomnosti hliadky. Policajtom sa podarilo muža presvedčiť, aby zahodil nôž a pod prísľubom, že si spolu zahrajú aj na hracej konzole, opustil nakoniec aj miesto na okne. Policajti si natoľko získali jeho dôveru, že aj pri ďalších potrebných úkonoch bol schopný spolupracovať a správal sa maximálne pokojne,“ povedala Mária Linkešová.

„Predstava, že si spolu zahrajú, nakoniec zachránila celú situáciu a muža tak policajti odovzdali do rúk lekárom,“ prezradila hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Foto: KR PZ Trnava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM