Zlatica Gregorová Samospráva

Svitá na lepšie časy: Obyvatelia Hornej majú dôvod na úsmev

Diskutovanou a boľavou témou v Šali je rekonštrukcia lokality, kde sú bytovky aj Denné centrum. Po zdržaní by sa tu malo začať opravovať.

Ilustračný obrázok k článku Svitá na lepšie časy: Obyvatelia Hornej majú dôvod na úsmev
Foto: Zlatica Gregorová

Po Hornej ulici sa dostanete do ďalších častí mesta. Prechod cez nu je však občas dramatický, trpia vodiči a najmä ich automobily. Najjednoduchšie je využiť nohy a prejsť cez ňu ako chodec.

Vzájomná dohoda

I v šalianskej radnici si dávnejšie všimli, že ulicu treba čo najskôr zreparovať. Bol vypracovaný projekt s rôznymi typmi parkovania, čo však uberie z predzáhradiek dotknutých obyvateľov. Ankety, vyjadrenia, diskusie aj emócie boli s plánom mesta Šaľa späté už v začiatkoch. Nakoniec však mesto aj občania dospeli k názorovému súladu. Pred bytovými domami majú obyvatelia veľkorysý priestor, ktorý im ostane i po rekonštrukcii. Zároveň umožnia, aby ich ulica bola normálne prejazdná vďaka modernizácii.

Stiahol sa

Všetko ešte v marci 2018 vyzeralo v poriadku a chystala sa rekonštrukcia Hornej ulice aj s platným stavebným povolením. Opäť sa však ozvali nepokojné duše obyvateľov s vyjadrením nesúhlasu. Stavebné stroje sa tak opäť nemohli naplno rozbehnúť. Prešlo niekoľko týždňov a v šalianskej radnici opäť zajasali. Jeden zo spomínaných obyvateľov Filip Király podľa najnovších informácií, stiahol svoj podnet proti stavebnému konaniu.

Ulici dali zelenú

Podľa hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej, rekonštrukcia Hornej ulice dostáva zelenú. Ako informuje sala.sk, primátor Jozef Belický sa s občanom Királym osobne stretol a nejasnosti vyriešili.

Stretli sme sa, vypočul som si jeho pripomienky, pokúsime sa niektoré jeho návrhy zapracovať do projektu. Samozrejme bude ošetrená a vysadená zeleň tak, aby to malo čo najmenší negatívny dopad na obyvateľov Hornej ulice. Každopádne, výsledkom je, že Horná ulica sa začne tento rok realizovať,“ vyhlásil šaliansky primátor Jozef Belický.

Najbližšie mesto vyhlási Verejné obstarávanie, z ktorého bude jasný dodávateľ stavebných prác. Podľa informácií zo šalianskej radnice by sa rekonštruovať mohlo už počas leta 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM