Peter Štrbo Hádzaná

Štyri Šalianky v reprezentačnej nominácii

V reprezentačnej nominácii na sériu prípravných zápasov pod Alpami figurujú štyri naše hádzanárky. Slovenskú časť sústredenia absolvuje aj Katarína Dubajová, ktorá sa do reprezentácie vracia po dvadsaťmesačnej pauze.

Dubajová, ktorá po kvalifikačnom zápase o postup na ME 2010 proti Poľsku v Hlohovci ďalšie duely pauzovala pre materské povinnosti, zatiaľ podľa všetkého iba absolvuje slovenskú časť sústredenia a pod Alpy na dva súboje so Švajčiarskom a dva s Rakúskom s tímom nepocestuje. „Vyskúšam ju ešte prehovoriť, či by s nami nemohla ísť aj do zahraničia, ale predovšetkým je pre mňa dôležitá jej účasť tu a to z hľadiska dlhodobej prípravy pred jesenným štartom do kvalifikácie na MS 2012,“ povedal pre TASR pred úvodným tréningom Katušák a dodal: „Náš zraz a príprava doma bude zo 70 percent o obrane. Najmä v druhom prípravnom dueli so Srbskom v apríli som videl, že nám to tam nefunguje tak, akoby malo.“

Z nominovanej šestnástky má Katušák zatiaľ k dispozícii iba štrnásť hráčok – pre študijné povinnosti sa neskôr pripojí brankárka Lucia Gubiková a rodinné dôvody zabránili v pondelkovom príchode aj spojke Alžbete Tóthovej. Otázna je aj účasť čerstvej nemeckej šampiónky Petry Popluhárovej. „Má zapálená koleno a až po konzultácii s naším lekárom budeme vedieť viac. Už posledné zápasy v bundeslige preto ani poriadne nehrala. Ak by niekto zo šestnástky vypadol, už by som nikoho nevolal, v kluboch už s prípravou skončili a začal čas dovoleniek,“ informoval slovenský tréner.

Slovenky sa v piatok presunú do Švajčiarska, kde sa cez víkend v Herisau dvakrát stretnú s domácimi, po pondelkovom (6. júna) presune do Rakúska, ich už v utorok bude čakať ďalší duel vo Schwarzi s Rakúšankami a s rovnakými súperkami, ktoré trénuje Popluhárovej kouč z Thüringer HC Herbert Müller, si duel zopakujú o deň neskôr, keď v innsbruckej hale Olympiaworld ponúknu predkrm pred mužským kvalifikačným súbojom medzi Rakúskom a Nemeckom.

brankárky: Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Martina Túrociová (Slovan Duslo Šaľa), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce) krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Team Esbjerg/Dán.), Zuzana Hollá (Iuventa Michalovce), Simona Pileková, Lucia Bérešová (obe Slovan Duslo Šaľa) pivotky: Michaela Kovaličková a Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce), Ivana Trochtová (Slovan Duslo Šaľa)

spojky: Lýdia Jakubisová (VfL Oldenburg/Nem.), Petra Popluhárová (Thüringer HC/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (BáHK Bánovce), Alžbeta Polláková (Iuventa Michalovce), Katarína Dubajová (Slovan Duslo Šaľa)

Program prípravných zápasov:

sobota, 4. júna: Švajčiarsko – Slovensko (17.30, Herisau) nedeľa, 5. júna: Švajčiarsko – Slovensko (17.30, Herisau) utorok, 7. júna: Rakúsko – Slovensko (19.00, Schwarz) streda, 8. júna: Rakúsko – Slovensko (18.00, Innsbruck)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM