Zlatica Gregorová Hádzaná

Strieborní hádzanári zo Šale začali trénovať: Zahrajú si i Československý pohár

V uplynulom ročníku hádzanárskej ligy mužstvo HKM Šaľa získalo druhú priečku. Po dlhšej zaslúženej pauze začali prípravu na novú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Strieborní hádzanári zo Šale začali trénovať: Zahrajú si i Československý pohár
Zdroj: TASR

Tá sa im začala v polovici júla. V družstve strieborných Šaľanov sa udialo niekoľko zmien. O nich aj o najbližších plánoch mužstva nám porozprával prezident klubu HKM Šaľa, Jozef Klačko.

Hádzanári začali s trénovaním

„Hráči začali trénovať 13. júla 2017. Momentálne sú na sústredení v Skalke. V letnej príprave hráčov čakajú aj viaceré prípravné zápasy napr. s Brnom aj s Györom, domáci turnaj aj Československý pohár. Ten sa uskutoční v Plzni, už v auguste. Zúčastnia sa ho okrem našich hádzanárov aj tímy Tatran Prešov, Dukla Praha a Talent Plzeň,“ prezrádza najbližšie plány Jozef Klačko.

V mužstve privítali zahraničné posily. Tie vystriedali odchádzajúcich hráčov. „Patrik Krok odchádza do Nemecka, Marián Žernovič do maďarského Ferencvárosu a v tíme nebude ďalej pokračovať ani Marián Maguška. Na druhej strane, po dokončení administratívnych záležitostí sa k tímu pripoja dvaja zahraniční hráči,“konštatuje prezident HKM Šaľa.

Traja noví hráči do tímu

Šaliansky klub bude mať vďaka zahraničným posilám medzinárodný formát. „K našim hráčom prichádza iba osemnásťročný Lotyš Raivis Gorbunovs. Po tom, čo brankár Marián Žernovič, hrajúci v šalianskom tíme iba krátko odchádza, na jeho post nastupuje dvadsaťsedemročný brankár Christophoros Nungovitch,“ povedal Jozefa Klačko. Do tretice hádzanári privítali dvadsaťročného pravého kormidelníka Maroša Hájnika, donedávna hrajúceho za  ŠKP Bratislava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM