Správy

Stredné školy v Nitrianskom kraji: Svoje brány otvoria v štyroch zo siedmich okresov

Nie všetky stredné školy opäť privítali študentov. Vo viacerých okresoch ostávajú ich brány aj naďalej zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy v Nitrianskom kraji: Svoje brány otvoria v štyroch zo siedmich okresov
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na území Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa stredné školy postupne otvárajú v štyroch zo siedmich okresov. Zatvorené zostávajú v „čiernych“ okresoch Zlaté Moravce a Šaľa. Na odporúčanie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre sa pre zlú epidemiologickú situáciu neotvorili ani v okrese Nitra.

Podľa slov vedúceho odboru školstva na Úrade NSK Vladimíra Gubiša sa prezenčné vzdelávanie obnoví pre posledné ročníky stredných škôl a všetky ročníky zdravotníckych škôl v okresoch Komárno, Nové Zámky, Levice a Topoľčany.

Ako však upozornil, samotné spustenie prevádzky na školách je v kompetencii riaditeľov škôl. Viaceré stredné školy či gymnáziá majú vo štvrtom ročníku iba jednu triedu.

V prípade malého záujmu študentov, či pri väčšom počte chorých žiakov sa preto riaditeľom často neoplatí celú školu otvoriť.

„Okrem toho treba školy po dlhšej dobe aj vykúriť, vydezinfikovať. Treba zamestnancov, žiakov a v niektorých prípadoch aj ich zákonných zástupcov otestovať… Je tam viacero faktorov, ktoré vplývajú na to, či sa vôbec škola otvorí, a ak áno, tak kedy. Viaceré stredné školy preto budú obnovovať prezenčné vzdelávanie postupne, v priebehu týždňa,“ uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čítajte viac

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM