Zlatica Gregorová Samospráva

Stojaté vody obchvatu Šale sa rozhýbali: Už vykupujú pozemky

Po návšteve ministra dopravy a výstavby SR Árpáda Érseka sa verejnosť dozvedela, že výstavba obchvatu Šale je v doprave prioritou. Veci sa už hýbu.

Ilustračný obrázok k článku Stojaté vody obchvatu Šale sa rozhýbali: Už vykupujú pozemky
Foto: Zlatica Gregorová

Základom budúcej úspešnej výstavby malo byť skontaktovanie sa so všetkými majiteľmi súvisiacich pozemkov, ktorými budúci obchvat povedie. Máme informácie, že s výkupom pozemkov sa už začalo.

Pôvodné plány výstavby už v roku 2013

Už v roku 2013 výstavba šalianskeho obchvatu dostala zelenú. V októbri toho roku bola zadaná zákazka I/75 Šaľa obchvat „na vypracovanie znaleckých posudkov na trvalý záber, dočasný záber a vecné bremená s predpokladanou hodnotou 10 000 eur bez DPH,“ informuje portál SSC.

Protesty, petície i stretnutia s kompetentnými

Nespokojnosť obyvateľov a nekontrolovateľné sťaženie dopravy v úsekoch kruhového objazdu vo Veči, či na moste smerom do centra mesta vyústili do niekoľkých verejných protestov. Jeho aktéri sa osobne stretli i s ministrom Árpádom Érsekom. Ten potvrdil, že prvým predpokladom k začatiu výstavby obchvatu budú výkupy pozemkov. Tie však môžu nasledovať až po vypracovaní štúdie realizovateľnosti budúcej stavby.

Že sa vo veci skutočne začalo konať potvrdzujú i slová hovorkyne šalianskej radnice, Alexandry Szabovej.“Začalo sa s výkupom pozemkov. Mesto požiadalo občanov, aby boli v tejto veci nápomocní a spolupracovali, aby sa výstavba obchvatu mohla čo najskôr zrealizovať.“

Občania už v týchto chvíľach dostávajú kúpne zmluvy. Tie im zasiela Slovenská správa ciest. Ako dodala nášmu portálu hovorkyňa MsÚ Šaľa, Alexandra Szabová: „Výkup pozemkov je prvým legislatívnym krokom k položeniu základného kameňa šalianskeho obchvatu.“ Po odkúpení všetkých pozemkov by tak už výstavbe obchvatu Šale nemuselo nič stáť v ceste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM