Samospráva

Štátny tajomník na návšteve Šale: O stave dopravy sa presvedčil na vlastné oči

Šaľa hostila vzácnu návštevu. Témou bola plánovaná výstavba obchvatu.

Ilustračný obrázok k článku Štátny tajomník na návšteve Šale: O stave dopravy sa presvedčil na vlastné oči
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Do Šale prišiel štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť, generálna riaditeľka Slovenskej správy ciest Martina Tvrdoňová, poslanec NR SR Róbert Halák, poradca štátneho tajomníka Vincent Nemček, predseda Krajskej organizácie hnutia SME RODINA Nitrianskeho kraja Róbert Bartoš, predseda Krajskej organizácie hnutia SME RODINA Trnavského kraja Tibor Nehéz a predseda Okresnej organizácie SME RODINA – Šaľa Regan Belovič.

Na vlastné oči

„Za Slovenskú správu ciest prišiel riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Bratislava Viliam Žák, Pavol Hornák z Odboru výstavby a riadenia projektov EÚ a Dana Neckárová z Úseku investičnej prípravy. Na pozvanie štátneho tajomníka sa stretnutia zúčastnila aj Sisa Szokolová,“ informuje radnica.

Témou návštevy bol plánovaný obchvat mesta Šaľa.

Návšteva sa neobmedzila len na budovu mestského úradu. Spoločne sa totiž vybrali do terénu, kde si pozreli lokality, na ktorých by sa mal obchvat stavať. Ako informovalo vedenie mesta prostredníctvom svojho webu, spoločne sa presunuli aj do Veče, kde im transport zo Šale komplikovala dopravná situácia v meste. „Na vlastné oči sa tak presvedčili, ako je výstavba obchvatu pre naše mesto dôležitá,“ dodáva radnica.

"Na stretnutie so mnou prišla aj generálna riaditeľka Slovenskej správy ciest, ktorá sa celý proces ohľadom výstavby obchvatu snaží urýchliť. Pána primátora Šale Jozefa Belického som uistil, že mesto sa dlho očakávaného obchvatu dočká,“ povedal pre mestský web štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslav Kmeť.

Proces realizácie plánovaného obchvatu je podľa generálnej riaditeľky Slovenskej správy ciest (SSC) zdĺhavý a značne komplikovaný. Ide totiž o veľký projekt s predpokladanou cenou zákazky vo výške 60 miliónov eur.

Podpísanie zmluvy

"Rada Úradu pre verejné obstarávanie v máji nariadila, aby bola znovu vyhodnotená ponuka víťazného uchádzača. Momentálne pokračuje verejné obstarávanie a už v týchto dňoch zasadne komisia, ktorá buď túto ponuku uchádzača prijme alebo nie. Víťazný uchádzač musí spĺňať všetky požiadavky na predmet zákazky a všetky podmienky účasti. Najskoršie možné podpísanie zmluvy môžeme očakávať v decembri tohto roku,“ vyjadrila sa generálna riaditeľka SSC Martina Tvrdoňová.

Postup podpísania zmluvy sa však môže približne o tri mesiace posunúť. Ako informovalo vedenie mesta, podľa slov generálnej riaditeľky SSC totiž treba počítať aj s revíznymi postupmi (odvolania a námietky).

Ako povedal pre mestský web primátor Šale Jozef Belický: „Snažili sme sa rokovať aj s tými, s ktorými boli problémy pri majetkovom usporiadaní tohto diela. Právny poriadok SR umožňuje mnohým subjektom zapojiť sa do tohto procesu, či už konštruktívne s cieľom zlepšovať, alebo deštruktívne s cieľom oddialiť výsledok, ale i pri zohľadnení všetkých týchto možností, sú mesiace marec a apríl reálnymi termínmi, kedy by sa s výstavbou obchvatu mohlo začať.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Plánovaný obchvat Šale - Pracovné stretnutie
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM