Zlatica Gregorová Kultúra

Štartuje Týždeň slovenských knižníc: Odpustenie pokút a bezplatná registrácia

Ak patríte k milovníkom románov či detskej tvorby, príďte zažiť niečo nové. V našom meste bude program aj s výstavou.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje Týždeň slovenských knižníc: Odpustenie pokút a bezplatná registrácia
15
Galéria
Zdroj: pixabay

I tento rok sa v mesiaci knihy od 4. do 10. marca 2019 bude konať Týždeň slovenských knižníc. Ambasádorom podujatia bude Ján Gallovič, člen Činohry Slovenského národného divadla. Vyhlasovateľom podujatia je Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Do 20. ročníka celoslovenského podujatia s mottom „Knižnice pre všetkých“ sa zapojí aj Mestská knižnica J. Johanidesa v Šali.

Zviditeľnenie knižníc

Ako informuje Slovenská asociácia knižníc Bratislava na svojom webe, „Týždeň slovenských knižníc tradične nemení svoj základný cieľ. Pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí. V súčasnosti knižnice na Slovensku nadväzujú na svoje historicky overené miesto v spoločnosti. Sú modernými inštitúciami, ktoré v dostatočnej šírke dokážu poukázať na svoj aktívny podiel na spoločenskom rozvoji obce, mesta, regiónu i kraja.“

Šalianska knižnica sa do jubilejného 20. ročníka zapojí sériou aktivít. Týždeň slovenských knižníc, podľa informácií pracovníčok, odštartujú 4. marca 2019, pokračovať budú od 6. do 8. marca 2019.

V pondelok 4. marca sa od 10.00 hod. môžu deti z materských škôl tešiť na Cestu do rozprávkovej krajiny. O 15.00 hod. to bude veselé popoludnie. Pracovníčky knižnice si pripravili pestrú zmes čítania z noviniek, súťaže aj výtvarné dielne. Tento program sa bude v atraktívnej podobe opakovať aj 6.- 8. marca 2019.

Vyhodnotia výstavu

6. marca 2019 sa od 16.00 hod. bude konať slávnostné vyhodnotenie súťaže výtvarných prác detí zo ZUŠ Šaľa o návrh loga pre projekt Zachráň svoje včely 2019 a odovzdanie cien, spolu s malou prednáškou. Sprievodným podujatím bude výstava výtvarných prác žiakov zo Základnej umeleckej školy Šaľa, kde sa mohli navrhnúť logo k spomínanému projektu.

Členské zdarma

V tomto týždni sa môžu budúci čitatelia bezplatne zaregistrovať do knižnice a previnilcov omilostia odpustením poplatku za upomienku z omeškania. Ako nás informovali zo šalianskej mestskej knižnice, „počas celého marca budeme robiť podujatia pre prvákov všetkých šalianskych základných škôl, každý prvák dostane členské na rok zdarma. Podľa požiadaviek pedagógov ochotne pripravíme podujatie aj pre staršie deti.“

V našej FOTOGALÉRII si môžete pozrieť zábery z vlaňajšej burzy v knižnici v Šali.

Foto: ilustračné

V šalianskej knižnici bola burza: Prišla aj indonézska veľvyslankyňa, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM