Peter Štrbo Kultúra

Stará Šaľa očami pamätníkov

Svetový deň sprievodcov v cestovnom ruchu si Šaľania každým rokom pripomínajú vďaka pani Gabike Alföldiovej, konateľke známej šalianskej cestovnej kancelárie. Nechýbalo ani posedenie pamätníkov „starej“ Šale v mestskej knižnici.

Rok čo rok sa Šaľania i návštevníci nášho mesta tešia na zaujímavú sprevádzanú prehliadku našim mestom. Programom tohtoročného nezabudnuteľného sobotného podujatia, ktoré sa uskutočnilo 18. 2. 2012, bolo okrem tradičnej prehliadky mesta, návštevy kostola, kaštieľa a iných kultúrnych a historických zaujímavostí mesta i príjemné spomienkové posedenie pri čaji, kávičke a koláčikoch v Mestskej knižnici Jána Johanidesa v Šali za účastí významných osobností nášho mesta a podniku Duslo-Šaľa, ktorí sa v minulosti významne podieľali na rozvoji mesta i podniku. Spomienky a sprievodné slová pani Alföldiovej a ostatných účastníkov boli oživené premietaním historických dobových obrázkov a fotografií.

Vďaka vzácnym hosťom, ktorí nám ako pamätníci minulosti spontánne a bezprostredne rozprávali o práci v chemickej fabrike, spomínali na starú Šaľu, Šaľanov, na históriu podniku Duslo a s ním súvisiaci rozvoj mesta, sme si z tohto stretnutia odniesli krásne spomienky, pocity a presvedčenie, že podujatia o našom meste, regióne a ich histórii sú zaujímavé nielen pre Šaľanov, ale i návštevníkov mes­ta.

Magdaléna Lenčéšová, MsKJJ

Den_sprievodcov
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM