Rôzne

STALO SA NA SLOVENSKU: Bonapárty postihli problémy, Sliač sa predviedol

Záver augusta lákal ľudí na letecké dni, aktivisti sa opäť vydali do ulíc protestovať proti Kaliňákovi a Ficovi, činili sa aj exekútori.

Sliač hučal motormi

Letecké dni na Sliači prilákali tisíce zvedavcov a fanúšikov silných motorov. Na dvojdňovom podujatí sa cez víkend predstavilo 50 účastníkov z 13 krajín.

Nechýbali prelety stíhacích lietadiel MiG-29 Vzdušných síl Ozbrojených síl SR či zoskok parašutistov. Okrem dynamických ukážok mohli návštevníci obdivovať približne 85 lietadiel v rámci statických ukážok. Veľký záujem budil aj americký bombardér B-52.

Bonapárty s problémami

Pokračujú aj opozičnými stranami SaS a OĽaNO organizované a nazvané „Protesty proti zlodejom v politike“. V pondelok sa v Bratislave konalo už jubilejné pokračovanie, hlavné mesto tentoraz podporila Prievidza. Pred Bonaparte, bytovom komplexe, v ktorom býva premiér Fico, to ale bolo aj o roztržkách, viac sa dozviete v článku.

Matovičovci a Sulíkovci pripravili aj noviny Kali špeciál, kde poukazujú na, podľa nich, nekalé pôsobenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka v slovenskej politike. V týždni ale nastal problém, Slovenská pošta podľa tvrdení opozície odmietla tento printový formát distribuovať.

Beblavý: Máme tu väčší škandál ako bola kauza CT

Poslanec slovenského parlamentu Miroslav Beblavý prišiel s tvrdením, že srdcové ústavy nakupujú predražene. Obchod so špeciálnym zdravotníckym materiálom má byť zlatou baňou nášho zdravotníctva. Dohromady totiž ide o výdavky v hodnote 139 miliónov eur ročne na tento materiál.

„Aby som bol konkrétny, kauza CT vypukla, keď v Piešťanoch kúpili prístroj namiesto jedného milióna za 1,6 milióna. Len na jednom type špeciálneho zdravotníckeho materiálu, v jednom tendri, prerobil Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) viac peňazí ako v tejto kauze,“ cituje TASR Beblavého.

Vyše štyri a pol tisíc eur v centoch

Ako pomsta exekútorovi vyznieva počínanie si muža z Detvy, ktorý, podľa vlastných slov, nespravodlivú dlžnú sumu vo výške niečo cez 4600 eur priniesol do kancelárie exekútora v jednocentových minciach. Tie boli v 930 balíčkoch v hodnote piatich eur. Exekútor ich nechcel prijať, hoci je povinný vziať hotovosť do 5 000 eur.

„Povedal som tomu pánovi, aby mi peniaze vložil na účet. Ja nemám žiadne prístroje ani prostriedky na to, aby som si overoval počet alebo pravosť mincí. Navyše, s vkladom hotovosti sú spojené nemalé poplatky pre veľké množstvo mincí,“ reagoval pre“ Aktuality.sk":http://www.Aktuality.sk exekútor Ján Debnár z Detvy.

Pozor na podvodníka!

Zostaňme pri exekútoroch. Dôveru, neznalosť i strach ľudí opäť zneužíva falošný exekútor. Predstavuje sa ako Robert Bujko a na občanov sa obracia listom so žiadosťou o zaplatenie neexistujúceho dlhu voči už zaniknutej spoločnosti. TASR o tom informovala Slovenská komora exekútorov (SKE).

Hovorkyňa SKE pri tom informuje, že postup pri exekúciách má presne stanovené pravidlá.

STALO SA NA SLOVENSKU - 28.8.
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM