Zlatica Gregorová Kultúra

Spoznajte víťazov Javiskového škriatka: Darilo sa aj súborom zo Šale

Milovníci divadla sa mohli dosýta vynadívať na množstvo divadelných predstavení v rámci podujatia Javiskový škriatok. Kto napokon vyhral?

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte víťazov Javiskového škriatka: Darilo sa aj súborom zo Šale
Foto: Zlatica Gregorová

Podujatia sa zúčastnili jednotlivci i divadelné súbory zo Šale, Vrábľov, Nitry, Hájskeho a Jelenca. V posledný deň prehliadky 7. marca 2017 usporiadatelia vyhlásili výsledky. A ktoré súbory zvíťazili? Ich mená nám prezradil referent MsKS Šaľa, Roman Hatala.

Kategória Deti deťom

1. Modré Traky, ZŠ a MŠ Lúky, Vráble

2. DDS Drim, ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre

3. DDS Úsmev pri MskS Šaľa

Kategória Dospelí deťom

  1. Modré divadlo Vráble
  2. Divadlo Materinky Šaľa

Potešením je, že do krajského kola súťaže sa prebojovali i šalianske divadelné súbory a to Divadelný súbor Úsmev a Divadlo Materinky. „Na základe postupu sa víťazi zúčastnia ďalšieho kola, tentoraz už krajského. To sa bude konať tiež v Šali od 20.- 21. apríla 2017 pod názvom Detský javiskový sen,“ hovorí Roman Hatala.

20. – 21. apríl 2017 Detský javiskový sen

Počas aprílového kola diváci uvidia vystúpenia jednotlivcov aj divadelných súborov, v ktorých hercami sú deti. Ako uvádza Krajské osvetové stredisko Nitra o pripravovanom podujatí na svojom webe: "Prezentuje a konfrontuje uplatňovanie rôznych štýlov práce s deťmi v integrácii majoritných a minoritných skupín (zdravotne postihnutých, národnostných a pod.), vytvára priestor na vzájomnú inšpiráciu, vzdelávanie a výmenu skúseností umeleckopedago­gického vedenia detských súborov a divadiel dospelých hrajúcich pre deti. Súťaž umožňuje pedagogickým zamestnancom využívať poznatky zo súťaže na skvalitnenie výchovnovzdelá­vacieho procesu.“

25. – 28. máj 2017 Zlatá priadka

Organizátorom podujatia je Krajské osvetové stredisko v Nitre. Usporiadateľom a garantom je Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko Šali. Budúci víťazi z tohto kola sa zúčastnia 46. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka. Uskutoční sa na konci mája.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM