Zlatica Gregorová Samospráva

Športová hala je v rekonštrukcii: Vymenia strechu, palubovku aj okná

Kompetentní v meste Šaľa sa snažia využívať projekty a granty vo veľkej miere. Jedným z projektov je i oprava Mestskej športovej haly.

Ilustračný obrázok k článku Športová hala je v rekonštrukcii: Vymenia strechu, palubovku aj okná
Foto: Zlatica Gregorová

Športové stánky sa v našich obciach a mestách poväčšine vybudovali už v dávnej minulosti. Tak, ako každá budova potrebuje z času na čas poriadnu rekonštrukciu, platí to i o šalianskej hale. Pri opravách sa odstránia mnohé nedostatky a budova tak dostane nový funkčný aj vizuálny rozmer. Kompetentní už začali konať a projekt je už na svete. V rámci rekonštrukcie budovy sú zahrnuté i opravy strešnej konštrukcie, výplní otvorov ako i bleskozvodu.

Viaceré projekty na zníženie náročnosti

Popri plánovanej modernizácii mestského úradu a kultúrnych domov Šali tak opravou budovy určenej na športové využitie mesto získa ďalší objekt so zníženou energetickou náročnosťou. Aktuálne Mesto Šaľa zverejnilo Výzvu na verejné obstarávanie k uvedenému projektu.

Opravia interiér aj strechu športovej haly

Pri starších budovách sa obvykle vymieňajú okenné výplne a rámy za modernejšie a úspornejšie. Následne dostáva nový šat strecha a samozrejmosťou jej i úprava interiérových závad. „Realizácia samotnej stavby zahŕňa: vybúranie pôvodných vonkajších drevených, kovových okien a dverí za plastové; výmenu vonkajších a vnútorných parapetov; zateplenie medzistrešného priestoru; zhotovenie hydroizolácie tekutou gumou na vlnitej strešnej krytine haly; výmenu bleskozvodu; stavebné práce súvisiace so stavebnými úpravami oprava omietky, zapracovanie ostení, maľba ostení, nátery kovových konštrukcií," informuje mestský web, sala.sk Podľa dostupných informácií mesto počíta s výdavkami približne 255 758,45 EUR bez DPH.

Až do 10. júla 2017 sa tam vykonávajú rekonštrukčné práce i výmena palubovky. Svoje ponuky môžete mestu adresovať do 19.7. 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM