Zlatica Gregorová Samospráva

Športová hala hokejového zväzu: Poslanci podporili výstavbu vo Veči

Mesto Šaľa v januári tohto roka dostalo ponuku, ktorú mu adresovali zo SZĽH. Otázkou bolo vhodné miesto a či ju poslanci schvália.

Ilustračný obrázok k článku Športová hala hokejového zväzu: Poslanci podporili výstavbu vo Veči
Foto: Zlatica Gregorová

K možnosti vybudovania novej športovej haly v Šali sa vyjadrili i poslanci mestského zastupiteľstva. Mesto sa chopilo príležitosti a s touto možnosťou súhlasilo. Keďže je však v tomto prípade nutné konečné vyjadrenie poslancov MsZ, táto téma bola prerokovaná i na ďalšom zasadnutí zastupiteľstva, 16. marca 2017. I keď sa Slovenský zväz ľadového hokeja zaoberá, ako už z názvu zväzu vyplýva, prevažne ľadovým hokejom, táto ponuka zahŕňa i možnosti celoročného využitia športovej haly. Počas zimnej sezóny by tu bola ľadová plocha, po zime by slúžila na iné športové využitie napr. : na tenis, pozemný hokej a pod.

Areál ZŠ J. Hollého

K požiadavkám na vybudovanie športovej haly patrí, aby budúci areál mal rozmery 56 × 76 m. Po prehodnotení všetkých možných plôch, ktorý by boli vhodné, mesto vybralo Základnú školu J. Hollého. Areál tejto školy je dispozične najvýhodnejší, škola sa nachádza na dostupnom mieste neďaleko kruhového objazdu, s možnosťou dobudovania parkovísk a chýbajúcej infraštruktúry. Táto škola už teraz poskytuje svoje priestory športovým združeniam, ako napr.: šalianskemu športovému streleckému klubu a pod. Okrem toho, v škole aktívne žijú športom, žiaci navštevujú krúžky volejbalu, pohybových hier, basketbalu i futbalu.

Minimálne 40 rokov za 1 euro

Športová hala by bola prevádzkovaná SZĽH. Celému projektu bolo potrebné dať konečné vyjadrenia poslancov a tak na druhom zasadnutí MsZ dostali možnosť zahlasovať. Návrh na uznesenie predložila referentka pre rozvojovú stratégiu a štruk­turálne fondy, Eliška Vargová. Týka sa budúceho prenájmu časti areálu základnej školy na výstavbu športovej haly na obdobie najmenej 40 rokov, pre SZĽH za 1 euro za celé obdobie nájmu. Po informovaní o aktuálnej situácii poslanci s návrhom na uznesenie súhlasili. Novej športovej hale vo Veči tak už zrejme nič nestojí v ceste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM