Zlatica Gregorová Kultúra

Spestrite si leto dobrým filmom: Prichádza Močenský kinematograf

Po vlaňajšom úspechu pokračujú v zaujímavom podujatí. Aj počas júla si budú môcť občania v blízkej dedine vychutnať filmové trháky.

Ilustračný obrázok k článku Spestrite si leto dobrým filmom: Prichádza Močenský kinematograf
Zdroj: TASR

Len tak, pod hviezdnatým nebom v nočnej prírode. Obec Močenok prichádza s trojdňovým podujatím Močenský kinematograf. Tak, ako sa kedysi chodievalo do amfiteátrov na letné kiná, tak si aj dnes môžu občania tejto dediny pozrieť v spoločnosti priateľov či rodiny zaujímavé kinohity.

České filmy

Podujatie pre všetkých milovníkov pohybujúcich sa obrázkov potrvá od 5. do 7. júla 2019. Práve vtedy budete môcť zájsť do areálu obecného úradu, kde na vás bude čakať v každý deň jeden film. Ako informujú organizátori na svojom webe, 5. júla to bude český film Ženy v behu. Komédia v podaní známych českých herečiek Zlaty Adamovskej, Terezy Kostkovej aj Ondřeja Vetchého prinesie pohľad do života žien, čo sa neboja ísť šťastiu v ústrety.

Druhý deň 6. júla si môžete pozrieť opäť zaujímavý film Teroristka. V hlavnej úlohe sa predstaví česká herečka Iva Janžurová. Kto má rád čierny humor, iste si príde na svoje. V príbehu ide o učiteľku na dôchodku, ktorá ide do boja proti zlu s vlastnou zbraňou.

S hastrmanom

Trojicu kinofilmov doplní 7. júla 2019 ďalší český film Hastrman. Návštevníci Močenského kinematografu sa môžu tešiť na príbeh lásky hastrmana a dedinského dievčaťa v podaní Karla Dobrého a Simony Zmrzlej.

Usporiadatelia podujatia informujú divákov, že premietať sa bude v každom počasí, vždy o 21.00 hod. s voľným vstupom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM