Peter Štrbo Rôzne

ŠOPORŇA: Poslanci žiadajú hlavu starostu Vlčeka

Zasadnutie obecného zastupiteľstva (OZ) v Šoporni sa opäť nekonalo. Poslanci nemohli preto vyhlásiť referendum za odvolanie starostu Milana Vlčeka z funkcie. O zasadnutie žiadalo už 23. januára sedem z deviatich poslancov, ale ani včera k stretnutiu

O napätej situácii informovala poslankyňa OZ v Šoporni Eva Kabrhelová. Starosta svoje rozhodnutie zdôvodnil nedodaním materiálov a zmätočnosťou v podkladoch, termínovou nevyjasnenosťou a zásadami hospodárnosti. Od podania žiadosti o zvolanie zastupiteľstva plynie podľa poslankyne Evy Kabrhelovej pätnásťdňový termín, počas ktorého je starosta povinný zvolať rokovanie poslancov. Ak tak neurobí, rokovanie zastupiteľstva sa podľa zákona o obecnom zriadení koná v pätnásty pracovný deň od doručenia žiadosti. „OZ bude rokovať 6. februára,“ vyhlásila poslankyňa.
Skupina poslancov obviňuje starostu, že rozhoduje bez súhlasu obecného zastupiteľstva, vyčítajú mu predaj služobného a používanie súkromného auta, predražené právne služby a niektoré zákazky. Z týchto dôvodov iniciovali petíciu za referendum o odvolaní starostu z funkcie. „Referendum vyhlásiť môžeme len na zasadnutí poslancov,“ podčiarkla Kabrhelová.
Starosta všetky obvinenia odmieta a vidí za nimi nenaplnené ambície jedného z poslancov, ktorý kandidoval na post starostu. „Obrátil som sa už aj na orgány činné v trestnom konaní, lebo krivým obvineniam sa už brániť iným spôsobom nemôžem,“ povedal pre TASR Vlček s tým, že ho osočujú neprávom, dokonca podaktorí poslanci šíria, že na účte obce nie sú žiadne peniaze.
„S postupom a metódami viacerých poslancov nesúhlasím, odmietam ich a som povinný sa proti nim a zneužívaniu občanov brániť všetkými zákonnými prostriedkami, nevzdám sa a vždy budem presadzovať skutočné ľudské a občianske hodnoty,“ zdôraznil starosta. Dodal, že pôsobenie v miestnej samospráve považuje za ďalší dôležitý krok vo svojom životnom poslaní, chce pomáhať ľuďom a rozvíjať obec vo všetkých oblastiach, samozrejme, s podporou kolegov a obyvateľov obce.
Ako uviedol, dokáže dobrý starosta zmeniť podmienky a život občanov k lepšiemu. „Napriek tomu, že som voľby vyhral, sú medzi nami osoby, ktoré sa s tým doteraz nezmierili, ktoré presadzujú osobné záujmy nad verejné a nebránia sa vytvoriť atmosféru neistoty a chaosu a umožniť tak nahádzať toľko špiny a podlosti na jedného človeka a zároveň aj zneužiť časť občanov,“ tvrdil Vlček.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM