Zlatica Gregorová Hádzaná

Slováci v príprave zdolali aj Rumunov: Sústredenie naši skončili víťazne, VIDEO

Zverenci Heineho Ernsta Jensena bojovali počas víkendu v Šali.Ich súpermi boli Holanďania a Rumuni.

Zdroj: YouTube.com

Slovenská reprezentácia ukončila sústredenie pred aprílovou II. fázou kvalifikácie o postup na ME 2020. V úvodnom z trojice prípravných duelov zdolali vo štvrtok Holandsko 29:27. V ďalších dvoch boli taktiež víťazmi naši hráči.

Úvod prehrali

Po vyrovnaných úvodných minútach duelu, ktorý odohrali 12. januára 2019 sa hostia dostali do vedenia 5:4 a od tohto momentu Slováci prehrávali až do konca prvého polčasu. Rumuni si dokázali vypracovať maximálne trojgólový náskok, úvodné dejstvo napokon vyhrali 13:11. Domácim sa podarilo vyrovnať v 39. minúte. O minútu neskôr poslal Slovensko do vedenia 16:15 po dlhých minútach Straňovský. Rumuni otočili skóre vo svoj prospech štyri minúty pred koncom na 22:21. V dramatickom závere strhli dvoma gólmi víťazstvo na svoju stranu slovenskí reprezentanti a zvíťazili tesne 23:22.

Slovensko – Rumunsko 23:22 (11:13)

Hlasy po zápase (zdroj: oficiálny facebook SZH):

Michal Shejbal, brankár SR: „Bol to bojovný zápas, napínavý do poslednej sekundy a napokon šťastný pre nás. Bojovali sme, do zápasu sme dali všetko, na konci sa usmialo na nás šťastíčko, keď posledná strela bola naša.“

Martin Straňovský, krídelník SR: „Možno to nebol na pozeranie najkrajší zápas, ale dokázali sme vydrieť víťazstvo o jeden gól. Presne tak sme si pred zápasom povedali, že aj taká výhra nám bude stačiť. Ukázali sme v zápase srdce. Rumuni nie sú ľahký súper, majú kvalitné mužstvo.“

     

Zvyšovali náskok

Prvý polčas odvetného zápasu 13. januára 2019 s Rumunskom bol podobný ako v sobotu. Hostia si od úvodu vypracovali mierny náskok, ktorý si udržiavali počas celých tridsiatich minút a do šatní išli tímy za stavu 10:11. Druhé dejstvo patrilo však jednoznačne Slovákom. V 45. minúte viedli už 18:14 a svoj náskok postupne zvyšovali. V priebehu záverečnej desaťminútovky vyhrávali aj o osem gólov, napokon zvíťazili presvedčivo 27:20.

Slovensko – Rumunsko 27:20 (10:11)

Slovensku sa v príprave podarilo zdolať Rumunov: Postúpili tak na ME 2020, VIDEO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM