Zlatica Gregorová Rôzne

Slnečná jeseň pokračuje: Ako si ju v Šali a okolí vychutnáte čo najlepšie?

Už nejaký čas nás sprevádza príjemné októbrové počasie. To si najlepšie človek užije v čase voľna.

Ilustračný obrázok k článku Slnečná jeseň pokračuje: Ako si ju v Šali a okolí vychutnáte čo najlepšie?
Foto: Zlatica Gregorová

Dospelí sa môžu dosýta venovať svojim záhradám a pozbierať plody svojej práce, deti aj rodičia iste vybehnú do pestrosfarbenej prírody. Pre každého je pripravený aj obľúbený filmový festival v Šali a zúčastniť sa môžete aj zábavnej súťaže s kolobežkami a odrážadlami. Máme tipy aj pre fanúšikov futbalu.

KULTÚRA

13. október 2018 od 13. 30 hod., Kino Šaľa

KINOFEST Šaľa 2018

Milovníci filmu si budú môcť opäť zmerať sily a zabaviť sa vo filmovom kvíze Petra Konečného.  Diváci si budú môcť pozrieť päť hraných filmov a štyri zaujímavé dokumenty. Predsedom poroty je Marek Majeský.

PROGRAM:

13.30 hod. Filmový kvíz Petra Nekonečného

13.39 hod. Rozprávka : Pata a Mat znovu v akcii

16.30 hod. Film: Únos + beseda s režisérkou Marianou Čengel Solčanskou

18.30 hod. :Prehliadka súťažných filmov (hraný film)

20.00 hod. Film: Pivnica

22.00 hod. : Prehliadka súťažných filmov (dokument)

23.15 hod. Vyhodnotenie súťažných filmov

13. október 2018, 14.00 hod., park pri zvonici v Trnovci nad Váhom

MAJSTROVSTVÁ V ODRÁŽADLÁCH A KOLOBEŽKÁCH

OZ Keď nevládzeš, tak pridaj s predsedom Oliverom Bereczom organizujú zaujímavú aktivitu pre celé rodiny. Potrebujete len odrážadlo alebo kolobežku a veľa dobrej nálady. Každé dieťa s vlastnými prepravovadlom bude odmenené. Deti sa budú môcť aj zabaviť na ďalších stanovištiach. Pre všetkých návštevníkov bude pripravený aj guláš. Na akcii sa zúčastnia aj členovia JDS Trnovec nad Váhom ako aj DHZ obce.

ŠPORT

Futbal

13.október 2018 o 14.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

III. futbalová liga 11. kolo

  • FK Slovan Duslo Šaľa – OFK Malženice

13.OKTÓBER.2018, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

 U9 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK – Thermál Veľký Meder

13.OKTÓBER.2018, 11.15 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

U 11 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK – Thermál Veľký Meder

14.OKTÓBER.2018, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

II. liga MŽ U13 ZsFZ

  • FK Slovan Duslo Šaľa – Futbalová škola Róberta Hanka Moravany nad Váhom

14.OKTÓBER.2018, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 II. liga SŽ U15 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – Futbalová škola Róberta Hanka Moravany nad Váhom

KINOTIPY KINA ŠAĽA

14. október 2018 o 20.00 hod.

Prvý človek (First Man)

Jedno z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva. A film o ňom vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Goslinga.

Hrajú: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber  •  Réžia: Damien Chazelle  •  Scenár: Josh Singer, James R. Hansen  •  Kamera: Linus Sandgren  •  Hudba: Justin Hurwitz

Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo,“ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, bol týmto úspešne zakončený. Rovnako fascinujúca, bola aj éra, ktorá tomuto letu predchádzala, a životný príbeh človeka, ktorý dostal to privilégium urobiť na Mesiaci prvý „ľudský“ krok.

14. október 2018 o 17.30 hod.

Zrodila sa hviezda (A star Is born)

Hrajú: Bradley Cooper, Lady Gaga, Anthony Ramos, D.J. ‚Shangela‘ Pierce  •  Kamera:Matthew Libatique  •  Producent: Bra­dley Cooper, Basil Iwanyk, Robert Lorenz, Bill Gerber, Jon Peters  •  Scenár: Will Fetters, Eric Roth, Alan Campbell  •  Réžia: Bra­dley Cooper

Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme. V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

14. október 2018, o 16.00 hod.,

Princezná a dráčik (The princess and the Dragon)

Od tvorcov seriálu Máša a medveď. Réžia: Marina Nefedova  •  Hrajú: Irina Kireeva, Konstantin Kozhevnikov, Ani Lorak

Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stratenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Barbara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM