Rôzne

Skvelé výlety pre rodiny s deťmi: Vyskúšajte TOP atrakcie v Nitrianskom kraji

Kvôli parádnym zážitkom pre vaše ratolesti nemusíte cestovať stovky kilometrov. Našli sme skvelé miesta v Nitrianskomkm kraji, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výlety pre rodiny s deťmi: Vyskúšajte TOP atrakcie v Nitrianskom kraji
Zdroj: TASR

Lámete si hlavu ako zabaviť vaše deti cez prázdniny? Máme pre vás niekoľko tipov na miesta a atrakcie v Nitrianskom kraji, ktoré vyčaria vašim ratolestiam úsmev na tvári.

Výhodou je, že nemusíte chodiť ďaleko a niektoré vás nebudú stáť ani cent.

Spestrite si prázdniny napríklad výletom turistickým vláčikom, spoznávaním rôznych druhov zvierat či bláznivou jazdou na bobovej dráhe.

Ranč pod Babicou

Bojná 812, okres Topoľčany

Ranč pod Babicou ponúka prehliadku tzv. Zverinca, v ktorom môžete vidieť viac ako 40 druhov zvierat zo 6 kontinentov. Väčšinu zvierat si tu odchovali sami, avšak niektoré z nich sú dovezené z nedôstojných podmienok, z rôznych miest nielen na Slovensku ale aj v Európe. Svoj domov tu našli aj viaceré exotické zvieratá, ako napríklad lev, jaguár, tiger, ťava,klokan, makak či surikata.

V areáli sa nachádzajú aj dva rybníky, v ktorých si môžete uloviť rybu. Rybárske náradie si môžete priniesť vlastné alebo za poplatok požičať na mieste. Priamo na ranči je k dispozícii aj reštaurácia s terasou a ubytovanie.

Otváracie hodiny: Zverinec je otvorený celý týždeň, vrátane víkendov od 10.00 do 18.00. Posledný vstup je o 18.00 hodine. Vstup so psom pri zvieratá je zakázaný!

Vstup do areálu (zverinec, rybolov, detské atrakcie):

  • Dospelá osoba: 7 eur
  • Deti od 3–15 rokov: 4 eurá
  • Študent do 18 rokov, ZŤP, dôchodca: 5 eur

TIP: V obci Bojná nájdete aj lukostrelecký areál. Miestny klub má každú stredu tréningy, ale verejnosť sa môže telefonicky alebo online objednať na presný čas a prísť si vyskúšať 3D lukostreľbu v rodinnom kruhu alebo s priateľmi. Do tajov lukostreľby vás zaučí inštruktor. Výbavu vám požičajú. Viac informácií nájdete TU!

Článok pokračuje pod fotografiou.

Poľná železnica v Nitre

Slovenské poľnohospodárske múzeum Dlhá 92, Nitra

Poznáte dieťa, ktoré by nemilovalo vláčiky? Unikátny zážitok si môžete dopriať v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea v Nitre. Vzácnym unikátom je múzejná úzkorozchodná Nitrianska poľná železnica (NPŽ). Počas prázdnin premáva vlak každý štvrtok.

Odchody zo stanice Skanzen sú o 9:00, 11:00 a 14:00. V prípade veľkého záujmu bývajú aj mimoriadne medzijazdy. Vstup do múzea je cez Bránu B6

Cena lístka od 3 rokov – 3 eurá. V prípade záujmu ponúka múzeum aj prehliadku skanzenu.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Magic Land a Jump House v Nitre

Slančikovej 1, Nitra, bývalý Progres 1. poschodie

Deti potešíte aj návštevou zábavného parku. Magic Land je detské ihrisko s rôznymi atrakciami. Rozloha detského ihriska je viac ako 400 m2. Nachádza sa tu aj detský kútik pre najmenších či kaviareň s občerstvením.

Súčasťou ihriska je aj Jump House, kde si môžu deti poriadne zaskákať. Trampolínový park má rozlohu 600 m2 a ponúka 46 trampolín a ďalšie atrakcie. V parku je k dispozícii aj gymnastická trampolína dlhšia ako 16 metrov.

Počas školských prázdnin je trampolínový svet aj Magic land otvorený každý deň vrátane víkendov od 9.30 do 20.00.

Cenník

  • Vstup do Magic Land 5 eur/3 hodiny
  • Vstup Jump House 8,90eu/1 hodina, 15,90 eur/2 hodiny

Článok pokračuje pod fotografiou.

Zubria zverenica

neďaleko obce Lovce, okres Zlaté Moravce

Pokiaľ by ste chceli deťom ukázať majestnátne zvieratá, za návštevu stojí aj zubria zvernica, ktorú nájdete len na skok od Zlatých Moraviec. Vybudovaná bola v roku 1958 ako jediné miesto chovu zubra na Slovensku na ploche 27 ha s 113 ha ochranného pásma. Chovná časť zubrej zvernice je rozdelená na štyri oddelenia a zubry žijú striedavo vo všetkých týchto častiach. Doteraz tu bolo odchovaných viac ako 180 zubrov, z ktorých prvé už boli vypustené do voľnej prírody.

Areál sa nachádza asi 3 km za obcou Lovce. Pred vstupnou bránou nájdete menšie parkovisko, z ktorého vedie cesta priamo ku zvernici vzdialenej asi 300 metrov.

Súčasťou je aj Lesnícky náučný chodník, ktorý môžu záujemcovia navštíviť počas celého roka. Na desiatich paneloch oboznámi návštevníkov s históriou chovu zubra a so živočíchmi a rastlinami, ktoré sa vyskytujú v Zubrej zvernici a jej bezprostrednom okolí. Chodník má dĺžku 2 500 metrov a jeho trasa vedie nenáročným terénom, takže ho môžu pohodlne absolvovať aj menej zdatní návštevníci a deti.

Otvorené je denne od 9.00 do 17.00. Čas kŕmenia je o 9.00 a o 14.00 .

Vstupné sa neplatí.

TIP: Z Loviec to máte na skok do Topoľčianok, kde sa nachádza Národný žrebčín. Počas prázdnin tu prebiehajú aj prehliadky jazdiarne.

Počas pracovných dní sa prehliadky konajú o 9.00, 10.00, 11.00, 13.00 a 14.00 hodine. Dospelí zaplatia 2 eurá. Vstupné pre deti od 6 rokov je 1,50 eur. Pre deti do 6 rokov zdarma. Cez víkendy a sviatky sú prehliadky od 14.00 do 16.30 . Dospelí zaplatia 3 eurá. Deti od 6 rokov 2 eurá a deti do 6 rokov neplatia.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Detská farma Humanita

Kráľová nad Váhom, okres Šaľa

Ak chcete stráviť s deťmi pekný deň, vyskúšajte aj farmu Humanita. Farma nie je určená len pre deti, ale pre všetky vekové kategórie. Hlavným lákadlom je vyše 20 druhov zvierat i jazda na koni. Okrem detských táborov ponúka aj priestor a kone pre hipoterapiu a hiporehabilitáciu.

Vstupné je dobrovoľné. Podporíte ním zvieratá i ľudí, ktoré sa o ne starajú.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Výlety Štúrovským vláčikom

Štúrovo, okres Nové Zámky

Máte namierené do Štúrova? Pobyt si môžete spríjemniť jazdou Štúrovským vláčikom. Premáva po Štúrove, ale v ponuke je aj jazda na Ostrihomskú baziliku so slovenským sprievodcom či na ostrihomské trhy. Na výber je aj večerná okružná jazda Štúrovo – Ostrihom bez sprievodcu.

Na Ostrihomské trhy

Lístok na vláčik na Ostrihomské trhy zo Štúrova a späť je nutné si zakúpiť alebo rezervovať vopred. Jazdí sa v stredu a piatok o 9.30. Dieťa do troch rokov má vstup zdarma. Lístok pre dospelých a pre deti od 3 do 15 rokov stojí rovnako 2 eurá za osobu. Všetky potrebné informácie nájdete TU!

Plavba po Dunaji

Jazdu vláčikom môžete spojiť aj s plavbou po Dunaji. Od hotela Thermal v Štúrove vás vláčik zavezie do prístavu v Štúrove, kde sa začne vaša plavba po Dunaji. Za 55 minútovú jazdu zaplatí dospelý 7 eur a dieťa od 3 do 15 rokov 5 eur. Dieťa do 2 rokov má vstup zadarmo. Počas prázdnin premáva loď denne. V cene je zahrnutý výklad sprievodcu.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Bonusový tip

Pokiaľ ste sa rozhodli využiť niektoré z vyššie spomenutých lákadiel v Štúrove, no stále nemáte dosť, máme pre vás ešte jeden tip. Len na skok od Štúrova si spolu s vašimi deťmi užijete poriadnu porciu adrenalínu.

V maďarskom mestečku Vyšehrad totiž nájdete bobovú dráhu, ktorá stojí za návštevu. Dobou správou je, že v prípade nepriaznivého počasia budú vaše boby vybavené strieškou z plexiskla. Počas jazdy vás čaká 11 serpentín a z jedného miesta dokonca vidno aj blízky hrad Fellegvár. Počas jazdy prekonáte prevýšenie 35 metrov na dráhe dlhej 700 metrov.

Dráha je otvorená počas týždňa od 9.00 do 18.00 a cez víkendy od 9.00 do 19.00 hodiny.

Kompletný cenník nájdete po kliknutí SEM!

Článok pokračuje pod fotografiou.

Tip redakcie: Spoznajte Slovensko z výšky! Rozhľadne vo vašom okolí nájdete jednoducho vďaka tejto NOVINKE!

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM