Veronika Zeiselová Rôzne

Skvelá správa aj pre Šaľanov: Do konca roka opravia starú seneckú cestu

Šaľania, ktorí dochádzajú za prácou do Bratislavy či Senca autom, sa určite potešia informácii, že starú panelovú cestu medzi Galantou a Sencom čaká rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa aj pre Šaľanov: Do konca roka opravia starú seneckú cestu
Zdroj: TASR

Šaľania za prácou dochádzajú naozaj mnohí. Bližšie sme sa na tieto počty pozreli v článku Zaujímavé zistenia zo Šale: Koľko ľudí odchádzalo za prácou do Bratislavy a koľko za hranice?. Medzi Galantou a Sencom sa v tomto roku obnovia cesty I. a II. triedy, čo tých, ktorí za prácou cestujú autom, určite veľmi poteší. Stavebné povolenie je platné do konca roka. Preto do tej doby práce musí Slovenská správa ciest ukončiť.

Vodičov čakajú dopravné obmedzenia

Účastníci cestnej premávky musia rátať s dopravnými obmedzeniami. Obnovenie vozovky bude realizovať Slovenská správa ciest. Podľa jej hovorkyne Viktórii Kmeťovej si rekonštrukciu vyžaduje zlý technický stav. Cesty boli odovzdané v rokoch 1967 a 1972, v súčasnosti sú zastarané, zničené, vznikli praskliny a výtlky.

Nový povrch až na 17 kilometrovom úseku

Pracovníci obnovia a rozšíria viaceré križovatky úseku, dobudujú na nich príjazdové a výjazdové pruhy, zrekonštruujú mosty a zrealizujú kruhové objazdy. Na 17 kilometrovom úseku sa natiahne aj nová asfaltová vrstva. Rekonštrukcia bude stáť 28.401.000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM