Zlatica Gregorová Samospráva

Školské ihriská iba pre žiakov: V Šali nie sú prístupné verejnosti

Posledné zasadnutie poslancov Mestského zastupiteľstva v Šali prinieslo okrem rokovacích bodov i otázku zatvorených ihrísk.

Ilustračný obrázok k článku Školské ihriská iba pre žiakov: V Šali nie sú prístupné verejnosti
Foto: Zlatica Gregorová

K uvedenému bodu sa prihlásil Peter Gomboš, ktorý sa vyjadril sa k súčasnej situácii v meste. Zistil totiž, že viaceré ihriská, ktoré patria základným školám sú uzatvorené. Počas rokovania sa opýtal, prečo športové ihriská nemôže využívať i verejnosť, tak, ako to bolo v minulosti.

Školské ihriská verejnosti

Poslanec preto navrhol sprístupnenie minifutbalového ihriska na ZŠ Murgaša. Ako sa vyslovil, je to dôležité obzvlášť v tomto období, keď prepukla jar a blíži sa letné obdobie. Ihriská by tak využili deti i mládež. Na interpeláciu poslancovi odpovedal primátor mesta Šaľa, Jozef Belický. Podľa primátorových slov však tieto športoviská využívajú aj takí spoluobčania, ktorí nešportujú. A to je kameň úrazu.

Prístup v určitý čas

Pôvodný účel športovísk tak naberá iný rozmer, častokrát po nevítaných návštevníkoch zostanú odpadky, čo nie je v súlade s využívaním verejných priestranstiev. Poslanec Andráši konštatoval, že ani verejné ihriská nebývajú otvorené 24 hodín, ale tie školské by mohli byť vyhradené verejnosti v určité hodiny.

Ako sa ďalej vyjadril Jozef Belický, mesto má v každom prípade záujem na tom, aby sa športuchtiví mali kde realizovať. Podľa neho bude možné vyčlenenie finančných prostriedkov na opravu ihrísk, ktoré budú potrebné po vstupe verejnosti na školské ihriská. Ako dodal počas rokovania mestského zastupiteľstva, mesto chce vyjsť v ústrety riaditeľom škôl, ktorí by v prípade poskytnutia ihrísk museli znášať finančné náklady na prípadné opravy týchto priestranstiev.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM