Zlatica Gregorová Iné športy

Skate Park v Šali otvorili: Slovenské hviezdy predviedli svoje kúsky, FOTO

V rámci výstavby športovísk radnica počas leta dobudovala nový areál. Nájdete ho na futbalovom štadióne medzi trávnatými plochami.

Ilustračný obrázok k článku Skate Park v Šali otvorili: Slovenské hviezdy predviedli svoje kúsky, FOTO
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Výstavba Skate Parku bola naplánovaná už skôr, avšak zdržanie zapríčinilo i vrtošivé počasie, svoj čas potreboval i betón, z ktorého sú herné prvky vybudované. Majú rôzny tvar a slúžiť budú nielen skateboardistom, ale aj cyklistom BMX. Milovníci extrémnych športov si tak v Šali prídu na svoje.

Záujem

Dokončený areál si, podľa radnice, zaslúžil slávnostné otvorenie a predstavenie verejnosti. To sa konalo v nedeľu 18. augusta 2019 priamo na štadióne.

Rozložené stánky a sledujúci dav, prevažne mladých ľudí, vykazoval slušný záujem o tento druh športu.

Horúci deň prilákal na otvorenie nielen šalianskych milovníkov skateboardingu, ale aj profíkov z iných kútov Slovenska. Nechýbal ani Richard Eliáš so svojimi kolegami.

Počas slávnostného dňa si trať premiérovo vyskúšali mnohí záujemcovia. Konala sa totiž Street League kvalifikácia a po nej sa spustila Cash for Tricks. Už ako názov napovedá, za každý „trik“, ktorý sa vydaril, získali hotovosť do vrecka a samozrejme, i obdiv a potlesk publika. Usporiadatelia venovali rovnú stovku, z ktorej sa pomaly ukrajovalo. Na chodníku pri futbalových ihriskách trénovali tento šport deti a mládež a oboznamovali sa so základmi pohybov v Škole skate-u.

Vecné ceny aj eurá

Podujatie mala pod palcom Martina Čižmáriková z MsÚ Šaľa, ktorá nám povedala: „Konali sa súťaže, semifinále a napokon i finále. V ňom prví traja súťažiaci získali vecné ceny od Mesta Šaľa, ktorými boli skateboardy a tričká. Okrem toho jeden chalan dostal mimoriadnu cenu od mesta.“

Ako nám ďalej prezradila, traja víťazi dostali aj finančnú odmenu. Prvý z nich získal 50 eur, druhý dostal 30 eur a tretí súťažiaci 20 eur.

Slávnostné otvorenie

A súťažili aj kolobežkári, z ktorých prví dvaja boli ocenení. Nakoniec podujatia viceprimátorka Danica Lehocká, predseda Komisie mládeže a športu pri Msz v Šali Peter Szalay a skateboardista Richard Eliáš slávnostne prestrihli červenú stuhu a tým dali Skate Park do užívania verejnosti.

FOTO, Skate Park v Šali: Slovenskí skejtisti predviedli kúsky
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM