Michaela Gálová Rôzne

Seniori privítali Nový rok módnou prehliadkou

Starý rok sa chýli ku koncu a nastupuje nový. S týmto prelomom sú už tradične späté oslavy a zábava. Ochudobniť sa o to nenechali ani seniori z Klubu dôchodcov na Kráľovskej ulici a s rokom 2009 sa včera patrične rozlúčili.

O tom, že zábava nie je určená len pre mladšie ročníky, niet pochýb. Aj dôchodcovia sa nielen chcú, ale aj vedia výborne baviť. Klub dôchodcov si včera pre všetkých svojich členov pripravil silvestrovskú veselicu so všetkým, čo k nej patrí. Hlavným bodom programu bola módna prehliadka, ktorej účastníci sa mohli pokochať nielen na športovej móde, ale aj ľudových krojoch či spoločenských kostýmoch. Celá prehliadka bola ladená humorne. Modelky predvádzali modely „ svetových“ značiek od „svetových“ návrhárov. Nechýbala ani porota, ktorá modely najprv zhodnotila, potom obodovala. Módna prehliadka zaujala hneď od začiatku tak ako dámy, aj pánov. Na jej konci získala každá modelka oficiálny titul Modelka roku 2009 a šerpu, ktorá im túto udalosť bude stále pripomínať. Ďalšou súčasťou zábavy boli aj piesne či príbehy, o ktoré sa všetci spolu podelili a nechýbala ani novoročná kapustnica. Silvestrovská veselica však ani zďaleka nie je jedinou akciou, ktorú Klub organizuje. Výlety, oslavy, zájazdy a rôzne iné podujatia patria do celoročného programu. Cieľom dôchodcov je taktiež zachovávať ľudové tradície, napríklad fašiangový pochod, stavanie Mája aj posedenie pri jedličke.

„ Každý sem rád príde. Sme ako rodina. Počas vianočných sviatkov sme mali zatvorené, no niektorí sa už nevedeli dočkať, kedy budú môcť prísť. Čo sa týka novoročných predsavzatí, my máme predsavzatia stále. Vždy plánujeme dopredu a všetko sa snažíme riešiť spoločne,“ dodáva vedúca Anna Filová.

k.dochodcov
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM