Peter Štrbo Hádzaná

Semifinále playoff: Domáca Šaľa úspešne vstúpila do bojov o titul

Duslo Šaľa v úvodnom zápase semfinálovej série s Partizánskym potvrdilo úlohu favorita a na domácej palubovke zdolalo Danlog 30:23. Hostky hrýzli len v prvej polovici úvodného dejstva, chemičkám robila problémy najmä najlepšia kanonierka WHIL Michnová. V druhom dejstve však Šaľa kontrolovala vývoj.

Ilustračný obrázok k článku Semifinále playoff: Domáca Šaľa úspešne vstúpila do bojov o titul
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Družstvá sa dlho naťahovali o jediný gól, presnú mušku mali v úvode zápasu najmä najlepšie kanonierky oboch celkov – Szarková zo Šale a Michnová z Partizánskeho. Tréner Dusla Kuťka si nepriaznivého stavu 5:6 vyžiadal oddychový čas a zdá sa, že tento krok šalianskemu kolektívu prospel. V závere polčasu totiž dokázali chemičky zabrať a vybudovali si štvorgólový náskok.

V druhom dejstve Šaľa raketovým spôsobom navyšovala svoj náskok a v 37. minúte viedla vďaka premenenej sedmičke Veselkovej už 20:12 a bolo prakticky rozhodnuté. Tempo zápasu v záverečnej dvadsaťminútovke opadlo a duel sa už len dohrával. Kouč Danlogu Csollár za výrazného náskoku súpera už začal šetriť svoju elitnú kanonierku Michnovú na ďalší zápas, Kuťka dal zase priestor celej lavičke a šancu tak dostali aj menej vyťažované hráčky, ktoré sa za dôveru odvďačili kvalitným výkonom a prispeli aj gólmi (Bíziková 2, Krokavecová a Rácková po 1).

Otáznik visí nad zdravotným stavom krídelníčky Súkenníkovej, ktorá si v druhom polčase po tvrdom ataku súperky nepríjemne narazila bok, s bolestivou grimasou opustila palubovku a do zápasu už nezasiahla.

HK Slovan Duslo Šaľa – HK Danlog Partizánske 30:23 (15:11)

Najviac gólov: Szarková 5/2, Veselková 5/3, Porubská 4 – Michnová 10/4, Kostelná, Kankulová a Minarčíková po 3
Rozhodovali: Budzák a Varga, vylúčené: 2:3, 7 m hody: 8/5 – 4/4, 650 divákov

Duslo: Grandtnerová, Túrociová, Haládiková – Bíziková 2, Porubská 4, Bérešová 2, Demajová 3, Krokavecová 1, Tulipánová 3, Veselková 5/3, Szarková 5/2, Súkenníková 4, Rácková 1, Sláviková, Pócsiková

Danlog: Súlovská, Škvareninová – Blažeková, Šichmanová 1, Legeňová, Kubáňová, Kostelná 3, Kankulová 3, Janšáková 2, Šáteková 1, Michnová 10/4, Hodošková, Minarčíková 3, Bettáková, Micheľová

Druhý zápas sa v Mestskej športovej hale v Šali začína už zajtra o 10:30!

Pozrite si aj VIDEO ZOSTRIH ZO ZÁPASU

Playoff: Šaľa - Partizánske (1. zápas)
16
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM