Zlatica Gregorová Samospráva

Šéf slovenskej cyklistiky bol v Šali: Budeme súčasťou medzinárodných pretekov?

Dopravný prostriedok na dvoch kolesách sa teší u nás slušnej obľube. Do práce i na nákupy, bicyklujeme sa aj v čase voľna.

Ilustračný obrázok k článku Šéf slovenskej cyklistiky bol v Šali: Budeme súčasťou medzinárodných pretekov?
Zdroj: TASR

Radi na ňom jazdia dievčatá, chlapci, muži aj ženy akéhokoľvek veku. Okrem toho sa v našom meste organizuje množstvo cyklopodujatí. V lete sme napríklad privítali cyklistov zo Slovenskej charity a plánuje sa aj výstavba cyklotrasy.

Veľká šanca

A k tomu všetkému prichádza šanca, že by Šaľa mohla byť mestom, cez ktoré bude prechádzať medzinárodný pelotón. Práve o podrobnostiach ohľadom veľkého športového podujatia spolu s primátorom mesta Šaľa, Jozefom Belickým prišiel hovoriť prezident Slovenského zväzu cyklistiky, Peter Privara.

Šaľa už dávnejšie bola súčasťou významného preteku. „Už sme boli etapovým mestom v pretekoch okolo Slovenska, ešte v časoch, keď bol primátorom pán Július Morávek. Odovzdávali sa tu dresy, bolo to veľmi zaujímavé a budem sa tešiť, ak sa podobné podujatie v našom meste zopakuje,“ povedal primátor Jozef Belický.

Pomohli aj poslanci

Podľa informácií hovorkyne Mesta Šaľa, Eriky Kollerovej, štvrtkové stretnutie Petra Privaru aj nášho primátora si nenechali ujsť ani poslanec NR SR Gábor Gál a poslanec MsZ v Šali Róbert Tölgyesi, ktorí tiež prispeli k tomu, aby sa stretnutie mohlo uskutočniť. Ako ďalej hovorkyňa uviedla, šaliansky primátor Jozef Belický vyjadril veľkú radosť nad tým, že by do medzinárodných cyklistických pretekov mali začleniť aj naše mesto. Bonusom by bola aj možná účasť Petra Sagana na budúcoročnom podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM