Zlatica Gregorová Správy

Šaľu navštívil prezident Andrej Kiska: Vyzval lekárov, aby mysleli na ľudí, FOTO

Hlava nášho štátu do konca svojho funkčného obdobia navštevuje viaceré okresné mestá. Nevynechal ani to naše.

Ilustračný obrázok k článku Šaľu navštívil prezident Andrej Kiska: Vyzval lekárov, aby mysleli na ľudí, FOTO
43
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Andrej Kiska v Šali absolvuje dve rokovania s primátorom mesta Jozefom Belickým a starostami obcí nášho okresu. Začiatok pracovného týždňa, pondelok 4. marec 2019 si prezident vyhradil pre Šaľu. Približne o 10.00 hod. prišla pred mestský úrad delegácia, na čele ktorej bola prezidentská limuzína. Andrej Kiska sa po zvítaní s Jozefom Belickým vybral k okolostojacim, s ktorými prehodil pár slov a podal im ruku.

Chlebom a soľou

Potom už nasledovala oficiálna časť, kde prezidenta Slovenskej republiky folkloristi ponúkli tradičným chlebom a soľou. Predstavili sa aj členovia Detského folklórneho súboru Šaľanček s tancom v sprievode harmoniky. Neskôr sa už delegácia presunula do mestského úradu. Po skončení rozhovorov sa prezident prihovoril médiám.

Nízka nezamestnanosť

Mali sme s pánom primátorom veľmi príjemné stretnutie. Šaľa je mestečko, ktoré má svoj život, svoje problémy. To dobré je, že nezamestnanosť je na skoro technickej úrovni, pod 2% v celom okrese, čo je úžasná správa. Som rád, že je tu silný zamestnávateľ Duslo Šaľa, ktorý prispieva na život a spolupráca s mestom je na veľmi dobrej úrovni. Hoci teraz sa rieši problematika mestskej plavárne, napriek tomu tu spolupráca je a bude pokračovať,“ uviedol Andrej Kiska.

Andrej Kiska víta ústretovosť chemického podniku smerom k obyvateľom Šale. Ako povedal: „Som presvedčený, že každý o tom, že podnikateľský subjekt, každý podnikateľ, ktorý funguje a ktorý je úspešný – jeho morálnou povinnosťou je pomáhať okoliu, kde pôsobí a kde žijú jeho zamestnanci.“

Výhody mestských bytov

Prezident Andrej Kiska vidí pozitíva v tom, že aj keď naše mesto zažíva úbytok obyvateľov, radnica sa snaží o ich opätovné prilákanie, napríklad aj výstavbou mestských bytov s akceptovateľnou výškou nájomného pre väčšinu sociálnych skupín. Tieto kroky mesta vidí prezident ako trend, aby sa zabránilo vytrácaniu obyvateľov z mesta.

Problematické zdravotníctvo

Andrej Kiska sa oboznámil aj s tým, čo Šaľanov trápi azda najviac. Prezident povedal: "Najpálčivejší problém, o ktorom som dnes počul, je zdravotná starostlivosť. V minulosti tu bola nemocnica, ktorá bola pred viac ako 10 rokmi zrušená a do najbližšej nemocnice je to 25 kilometrov.“ Prezident Kiska vyzval lekárov v našom meste, aby mysleli na ľudí a aby tu fungovali služby ambulantnej pohotovosti. Oboznámil sa i s prípadmi, kedy pacienti čakali na príchod sanitky a je rád, že sa prijímajú opatrenia, ktoré tieto negatíva odstránia.

Andrej Kiska pokračoval vo svojom programe diskusiou so šalianskymi gymnazistami a popoludňajším stretnutím so starostami nášho okresu. Niekoľkohodinovú návštevu ukončil v našom chemickom podniku.

Šaľu navštívil prezident Andrej Kiska: Ocenil pozitívne kroky mesta k občanom, F
43
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM