Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianskym školákom pomôžu policajti: Bezpečne ich prevedú cez cestu

Po letnom oddychu sa našim žiakom obnovila každodenná dochádzka za svojimi povinnosťami. Vo viacerých prípadoch sa nevyhnú prechodom cez cestu.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskym  školákom pomôžu policajti: Bezpečne ich prevedú cez cestu
Zdroj: Mesto Šaľa

Zabrániť nehodám a bezpečne deti dopraviť do školy je aj záujmom kompetentných na šalianskom úrade. Mesto im tak podáva pomocnú ruku.

Štyri priechody

„Začiatok školského roka neznamená nové povinnosti len pre žiakov, ale aj novú misiu pre mestských policajtov. Od prvého školského roka dohliadajú na bezpečnosť našich ratolestí pri priechodoch pre chodcov. Každý školský deň bezpečne prevedú naše-vaše deti cez štyri priechody od 7.15 do 8.00 hod.,“ informuje hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Pomôže aj dobrovoľník

O bezpečný a ničím nerušený prechod sa postarajú traja príslušníci mestskej polície a aj jeden dobrovoľník. Nachádzať sa budú v blízkosti škôl. „Jedného „strážcu“ môžete stretnúť vo Veči na Nitrianskej ulici, smerom k ZŠ Bernolákovej, ďalší traja slúžia v Šali. Nápomocní sú v blízkosti škôl – na Dolnej, Vlčanskej a na Štúrovej ulici. Už v najbližších dňoch sa k policajtom pridá aj posila. Ide o dobrovoľníka, ktorý sa už podľa slov náčelníka mestskej polície Petra Krokavca ohlásil. Budete ho môcť stretnúť na priechode pre chodcov na Dolnej ulici vždy, keď mu to dovolia jeho pracovné povinnosti," dodala Erika Kollerová.

Šalianskym školákom pomôžu policajti: Bezpečne ich prevedú cez cestu
2
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM