Zlatica Gregorová Krimi

Šalianskym kriminalistom sa podaril husársky kúsok: Za krátko objasnili dve lúpeže!

Trestné činy sa nevyhýbajú ani Šali. Po tom, čo sa v auguste tohto roka stali dva lúpežné trestné činy, sú už aj vyriešené.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskym kriminalistom sa podaril husársky kúsok: Za krátko objasnili dve lúpeže!
Zdroj: Dnes24.sk

V prvom prípade išlo o muža, ktorý mal prepadnúť starčeka v jeho byte a obrať ho o peniaze a v druhom prípade išlo o lúpež priamo na ulici.

Lúpež v byte

Ako informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Božena Bruchterová, „36-ročný muž skončil v policajnej cele po tom, ako ho zadržali policajti. Podozrivý vošiel 22. augusta 2018 do okolo druhej popoludní do jedného z bytov na Budovateľskej ulici. Neznámy muž zazvonil 66-ročnému obyvateľovi na zvonček. Po tom, ako poškodený otvoril dvere, muž ho násilím vtlačill do bytu, kde ho udrel, dôsledkom čoho spadol na zem.“

Podľa polície sa napadnutému Františkovi podarilo vybehnúť na ulicu a privolať pomoc. „Muž mu zatiaľ zo spálne odcudzil mobilný telefón a ušiel na neznáme miesto. Krádežou mu spôsobil škodu vo výške 300 eur. Zakrátko po spáchaní skutku bol bol podozrivý v súčinnosti s mestskou políciou vypátraný a obmedzený na osobnej slobode,“ dodala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa informácií polície mal vyšetrovateľ z Odboru kriminálnej polície v Šali muža obviniť zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné trestné stíhanie. Za tieto skutky mu hrozí od 7 do 12 rokov.

Okradla dôchodcu

V druhom prípade hrá hlavnú úlohu 4š-ročná žena z Galanty, ktorá 11. augusta 2018 „na Nitrianskej ulici v Šali oslovila 71 – ročného dôchodcu, ktorého sotila na zem a z vrecka nohavíc mu odcudzila 100 eur. Pán Jaroslav dôsledkom pádu utrpel ťažké zranenie,“ informuje Božena Bruchterová. Policajti po podozrivej žene okamžite začali pátrať.

Ako informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, 43-ročnú Vlastu z Galanty vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody na 7– 12 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM