Zlatica Gregorová Kultúra

Šaliansky projekt pece na keramiku zvíťazil v hlasovaní: Získal 1000 eur

Koncom minulého roka sme Vás informovali, že je možnosť prispieť svojim hlasom k víťaznému projektu v meste Šaľa. Dnes už vieme, ktorý získal najväčšiu podporu.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky projekt pece na keramiku zvíťazil v hlasovaní: Získal 1000 eur
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali vykonáva svoju záslužnú činnosť viacero združení a klubov. Niektoré z nich skúsili šťastie a vypracovali projekt. V októbri 2016 pobočka šalianskej banky zverejnila výzvu s finančnou podporou.

Záujemcovia sa mohli zapojiť do hlasovania o finančný príspevok 1000 eur. Hlasovalo sa jednoducho, pomocou internetu. Na základe výberu sa o priazeň uchádzalo i Mesto Šaľa – Kultúrne stredisko Večierka. Vypracovali projekt Vypaľovacia pec do keramikárskej dielne. Dielňa sa nachádza v prístavbe KS Večierka a dokončili ju len nedávno.

„Mesto Šaľa – Kultúrne stredisko Večierka v spolupráci s neformálnou organizáciou výtvarníkov „TERRA WAG“ pravidelne organizuje rôzne tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie. Jeho členovia sa pravidelne stretávajú v priestoroch KS Večierka, kde sa venujú maľbe, fotografovaniu, paličkovanej čipke, patchworku či enkaustike. Nezištne sa venujú deťom či širokej verejnosti, ktorú v tvorivých dielňach oboznamujú s novými výtvarnými technikami, ale aj tradičnými remeslami. Doterajšiu činnosť sme obohatili o nové možnosti umeleckej tvorby. Zakúpením hrnčiarskeho kruhu a potrebného vybavenia zakladáme keramikársku dielňu," píše sa v projekte.

„Sme veľmi radi, že zvíťazil náš projekt. V týchto chvíľach už máme kompletne vybavený ateliér keramiky. Zaznamenávame veľký záujem o prácu v ňom. Kurz môže navštevovať max. 15 ľudí. Prihlásení budúci keramikári koncom januára už v ňom začnú naplno pracovať. Lektorkou bude Petra Sudorová. Spolupracovať bude i Elena Zagatová. Chceme sa veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí hlasovali za náš projekt. Veľmi si to ceníme,“ informuje Katarína Gáborová, pracovníčka KS Večierka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM