Zlatica Gregorová Správy

Šaliansky okres čaká ďalší extrém: Búrky vystriedajú trópy

Po silných búrkach sa opäť vrátia horúčavy. Meteorológovia už vydali výstrahu.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky okres čaká ďalší extrém: Búrky vystriedajú trópy
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okres Šaľa výstrahu pred vysokými teplotami. Tie môžu vyšplhať na 35 °C. Výstraha platí počas dvoch dní.

Výstraha 1. stupňa podľa meteorológov trvá od piatka 9.augusta 2019 14.00 hod. do 18.00 hod. "V okrese Šaľa  sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 °C,“ uvádza SHMÚ na svojom webe.

Podľa meteorológov táto teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uvádzajú odborníci na počasie.

Ešte teplejšie bude v sobotu, kedy je vydaná výstraha 2. stupňa. Platí od 15.00 do 18.00 hod. „V okrese Šaľa sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C,“ uvádza SHMÚ na svojom webe.

Podľa odborníkov na počasie vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ uviedli meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM