Zlatica Gregorová Samospráva

Šaliansky lesopark opäť upravujú: V najbližších dňoch privíta verejnosť, FOTO

Patrí medzi miesta, ktoré šalianska radnica revitalizuje pre občanov. Leží medzi dvoma hrádzami Váhu.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky lesopark opäť upravujú: V najbližších dňoch privíta verejnosť, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Priestranstvo lesoparku poskytuje dostatok miesta na stromy aj rekreačné vyžitie. Mesto v roku 2018 dalo na podnet Občianskeho združenia Petra Bošňáka zelené miesta znovu obnoviť. Kompetentní chcú, aby tam radi chodievali obyvatelia mesta na prechádzky či za relaxom.

Areál zdravia

Kedysi už podobnému účelu slúžil. A pamätalo sa aj na jeho ochranu, čo dokazuje zápis v Kronike mesta Šaľa:

“Lesopark pri Váhu Areál zdravia pre deti a rodičov v Šali veľmi chýbal. Preto predstavitelia mesta na žiadosť občanov zamerali pozornosť na vytvorenie lesoparku v medzihrádzovom priestore Váhu pod cestným mostom. Projekt na tento dlho očakávaný areál zverilo mesto na spracovanie podniku Stavoprojekt Trnava. Pri uskutočnení akcie však bude potrebné aktívnejšej spolupráce mesta so závodmi a podnikmi ako aj pri ochrane tohto prírodného areálu, aby to,čo sa vybuduje nebolo vzápätí zdevastované.“

V súčasnosti sú tam dá zahrať ping-pong alebo využívať aj work-outové prvky. Pribudli aj lavičky pre tých, ktorí si chcú posedieť priamo v prírode. Tajomstvom nie je ani to, že by tam malo vyrásť detské ihrisko a služby by mal poskytovať aj bufet.

V plnom prúde

Po zveľaďovaní lesoparku sa mesto v týchto dňoch pustilo do razantnej úpravy terénu. Počas najbližšieho víkendu tu bude prebiehať viacero akcií a tak by malo byť všetko tip-top. Dajana Hanesová z MsÚ Šaľa na mestskom webe uviedla: “Prípravy na podujatia, ktoré sa budú konať v našom meste o niekoľko dní, sú v plnom prúde. Tešiť sa môžeme na blížiace sa hody, či ukončenie leta.“

Bez prírastkov

Podľa šalianskej hovorkyne sa v týchto dňoch v lesoparku usilovne pracuje. Po nedávnom kosení prišli na rad aj stromy. Na miestach odstránených stromov vyrastajú nové rastliny. Tých sa mesto zbavuje, aby opätovne neprišlo k prehusteniu priestranstva.

Šaliansky lesopark opäť upravujú: Vo svojich útrobách privíta verejnosť, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM