Zlatica Gregorová Kultúra

Šaliansky jarmok už onedlho: Vystúpia i zahraniční hostia

Každoročne sa v obciach a mestách zvyknú sláviť hodové slávnosti alebo i jarmoky. S príchodom leta si môžete užiť kultúry a zábavy na Šalianskom jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky jarmok už onedlho: Vystúpia i zahraniční hostia
Foto: Zlatica Gregorová

Už o týždeň, 23. až 24. júna 2017 v Šali začne tradičné podujatie. Organizátori Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko Šaľa pozvali i zástupcov z partnerských miest Šale – hostia prídu z českého Telča, ukrajinského Mohyliv – Podolsky, fínskeho Kuhmo, poľského Konskie aj maďarského Oroslányi.

V prvý jarmočný deň od 14.00 hod. vystúpia deti zo základných škôl v Šali aj zahraničných škôl. O 15.30 si v piatok 23. 6. 2017 môžete vypočuť príhovor primátora Šale, Jozefa Belického. Po ňom už bude pódium pripravené pre spevácku a hudobnú prezentáciu zahraničných hudobných telies. Od 21.00 hod. vystúpi Súbor Detva. Deň ukončí vystúpenie Republic o 23.00 hod.

Vystúpi aj Vidiek

Sobotné popoludnie o 14. 00 hod. odštartujú šermiari a pokračovať budú vystúpenia detí základných a stredných škôl. V podvečer o 17. 30 sa predvedú žiaci miestnej umeleckej školy a už o 19.00 hod. návštevníkov podujatia potešia folklórne súbory Šaľan a Šaľanček. Večer už bude patriť zábave pre dospelých, v podaní skupín Colorado, od 22.00 hod. vystúpi slovenská skupina Vidiek a o 23. 30 sa do nedeľného rána prenesiete v rytmoch ZH Band.

Tvoriví dielne aj burza kníh

Počas soboty sa môžete zabaviť v areáli Domu ľudového bývania, kde budú tvorivé dielne a iné prekvapenia. Do programu sa zapojí i Mestská knižnica Jána Johanidesa a to Dňom otvorených dverí a burzou. Dvojdňové podujatie sa bude konať v areáli CMZ – Amfiteátra Šaľa.

Súčasťou Šalianskeho jarmoku bude i uvedenie novej knihy do života ako i vyhodnotenie Objektívu Františka Kollára vo Focesa galérii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM