Zlatica Gregorová Samospráva

Šaliansku základku ozdravujú: V pláne sú aj ďalšie rekonštrukcie, FOTO

Každoročne plánujú riaditelia vzdelávacích inštitúcií potrebné opravy. Nie vždy je na to čas a jediné možné riešenie býva letné obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansku základku ozdravujú: V pláne sú aj ďalšie rekonštrukcie, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Vtedy sa školy vyprázdnia, deti sa rozletia do sveta a majstri sa môžu pustiť do rekonštrukcií. Medzi záujmy šalianskej radnice v najbližšom období patrí renovácia viacerých základných a materských škôl. Patrí k nim aj Materská škola na Družstevnej ulici v Šali, kde mesto plánuje rekonštrukciu s dostavbou.

Viacero učební

Ďalej ide o viacero učební pre žiakov základných škôl, ako napr.: učebňa jazykov, fyziky, biochémie či polytechnická učebňa. Robia sa už aj rekonštrukčné práce na strešných plášťoch alebo zateplenie telocviční. Niektoré stavebné práce budú čochvíľa hotové, na iné bude treba ešte počkať.

Stáva sa však aj to, že opravy sú akútne a aj keď je koniec roka za rohom, konať sa musí okamžite. To je i prípade Základnej školy Ľ. Štúra v Šali. Jej ozdravenie bolo už potrebné urobiť v týchto dňoch.

Praskajúce steny

Na ZŠ Ľ. Štúra prebieha sanácia šatne, priľahlej budovy telocvične. „Liečba stavby“ bola už potrebná, vzhľadom na praskajúce steny a problémy súvisiace s ním. Mesto v týchto dňoch spevňuje základy tejto budovy. Výkop základov bol potrebný až do hĺbky viac ako 1,6 metra. Výsledkom prác bude, že steny už nebudú praskať,“ informovala nás hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Po tom, čo sa spevnia základy budovy, bude nasledovať odstránenie prasklín a upravenie celej fasády, aby nepôsobila rušivo. Potom sa začnú poverení pracovníci zaoberať aj kanalizáciou.

Šaliansku základku ozdravujú: V pláne sú aj ďalšie rekonštrukcie, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM