Zlatica Gregorová Samospráva

Šaliansku radnicu slávnostne otvorili: Privítajú vás v moderných priestoroch, FOTO

Rekonštrukcia mestského úradu je úspešne ukončená. Úradnícky personál je už opäť na svojich pôvodných pracoviskách.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansku radnicu slávnostne otvorili: Privítajú vás v moderných priestoroch, FOTO
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Projekt „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ“ sa začal realizovať v roku 2017. Rekonštrukcia šalianskej radnice stála približne dva milióny eur. K financovaniu pomohol aj Nenávratný finančný príspevok.

Po 33. rokoch

Práce ustali a budova už slúži verejnosti. Vo štvrtok 22. novembra 2018 popoludní sa pri tejto príležitosti konalo jej slávnostné otvorenie. Prítomným sa prihovoril primátor mesta Šaľa Jozef Belický: „V roku 1985 vtedajšie vedenie národného výboru poklepalo na kameň a bolo pripravené postaviť budovu, ktorá by mala slúžiť svojmu účelu. Keď klepali po kameni, možno nevedeli, že bude trvať 33 rokov, kým táto budova bude opäť nová.“

Spojili sily

Primátor podotkol, že počas realizácie sa spojili vízia s odbornosťou, profesionalitou a láskou. A tak mohla vzniknúť spolupráca všetkých, ktorí sa na tom podieľali. Jozef Belický zdôraznil, že mesto oslovilo štúdio domáceho architekta Ladislava Chatrnúcha, , ktoré spracovalo vizualizáciu a ľudia dnes chvália ich prácu.

V prejavoch sa vedeniu mesta, poslancom aj hosťom prihovorili aj predstavitelia zúčastnených spoločností, ktoré prispeli k zdarnému priebehu prác. Primátor Jozef Belický im spolu s viceprimátorkou Mesta Šaľa Danicou Lehockou odovzdali darčeky od mesta. Nasledovalo požehnanie vynovených priestorov mestského úradu kaplánom Štefanom Gagom, ktorý citoval aj slová z Biblie. Kaplán neskôr vysvätil aj primátorskú kanceláriu a ďalšie miestnosti.

Prehliadka interiéru

Po slávnostnej časti nasledovala prehliadka interiéru úradu, ktoré steny už zdobia výtvarné diela šalianskych umelcov. Priestory sú moderne zariadené a pôsobia estetickejším dojmom ako v minulosti. V prevádzke je už aj panoramatický výťah, ktorým sa klienti vyvezú na jednotlivé poschodia podľa potreby aj s výhľadom na mesto.

Vyrovnali fasádu

Počas rekonštrukcie sa stavebníci stretli s rôznymi situáciami, ktoré museli operatívne riešiť. „Dosť zaujímavé bolo vyrovnanie fasády, ktorá mala rozdiely až 10 – 12 centimetrov a potom nás dosť prekvapil komín, kde bol azbest. To sa muselo riešiť ako likvidácia odbornými firmami. Avšak, snažili sme sa dohnať čas aj tak, že sme robili cez soboty a nedele, jednoducho sme museli dopredu rozmýšľať, čo nás čaká. V tomto nám veľmi pomohla projekcia,“ stavbyvedúci Ladislav Chemez.

Mesto tak získalo atraktívnu budovu so zeleňou na streche, úradníci kvalitné pracovisko a klienti moderné priestory klientského centra, kde vybavia všetko potrebné.

Šaliansku radnicu slávnostne otvorili: Privítajú vás v moderných priestoroch, FO
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM