Zlatica Gregorová Samospráva

Šaliansku plaváreň dočasne zatvorili: Skúmajú statiku a navrhujú riešenia

Milovníci vody majú v týchto dňoch o čosi viac času, ako zvyčajne. Dôvodom je aj to, že obľúbený vodný stánok je už pár dní mimo prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansku plaváreň dočasne zatvorili: Skúmajú statiku a navrhujú riešenia
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Mestom sa nedávno šírila informácia o tom, že plaváreň by od apríla mohla byť zatvorená. Stalo sa a príčinou technickej prestávky je nevyhovujúci stav strechy. Tá by potrebovala opravu, čo však zhltne istý balík peňazí. Kedysi bazény v plavárni, okrem rekreačných a športových aktivít, slúžili aj ako rezervoár vody pre šaliansky chemický podnik. Po viacerých modernizáciách už záujem o vodu ochabol a tak rezonuje otázka, kto by potrebné opravy uhradil. Mesto na to nemá peniaze a tak sa hľadajú iné zdroje.

Kopec možností

Plaváreň v našom meste je vyhľadávaná, má vhodné podmienky na vyžitie pre jednotlivcov, skupiny, športovú prípravu, navštevujú ju deti, mládež, dospelí aj seniori. Riaditeľ plavárne Patrik Ščasný trénuje svojich hurikánov a podľa chuti sa záujemcovia môžu venovať potápaniu, plávať s plutvami, byť aquabelou alebo vyskúšať mnoho iných druhov športu. Konajú sa tu aj viaceré podujatia pre verejnosť.

Podľa primátora mesta Šaľa Jozefa Belického, samospráva hľadá východisko z tejto situácie a vedenie už rozbehlo viacero aktivít ohľadom zachovania vodného stánku v Šali. Čaká sa na stretnutie s prezidentom Olympijského výboru Antonom Siekelom ako aj so štátnym tajomníkom ministerstva školstva Jozefom Göncim. Spolu s riaditeľom šalianskej chemičky Petrom Bláhom chcú dospieť k dohode, ktorá bude viesť k oprave strechy a pokračovaniu činnosti plavárne. Zúčastnení dúfajú, že sa podarí nájsť financie a k rekonštrukcii dôjde. V opačnom prípade by mesto mohlo prísť o navštevované a ojedinelé športovo – relaxačné zariadenie.

Prebiehajú rokovania

Plaváreň sme museli uzatvoriť, na základe čoho sa začali statické obhliadky a rôzne konštruktívne nápady. Našou prioritou je plaváreň zachovať, avšak momentálne sa pasujeme s tou najväčšou záťažou a to je strešné prekrytie. Snažíme sa rokovať spolu s mestom na všetkých frontoch, či už s Duslom, alebo koordinovane so štátom,“ priblížil riaditeľ Patrik Ščasný.

V galérii uvidíte zábery z vlaňajšej akcie „Zaplávajme spoločne čo najďalej“.

Foto: ilustračné

V šalianskej plavárni bolo dnes veselo: Prišli ste si zaplávať aj vy? FOTO
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM