Zlatica Gregorová Iné športy

Šalianski voltižéri úspešní na pretekoch: Odmenou im boli medialy na krku, FOTO

Po vystúpení na pretekoch v susednom Česku, vycestovali naši športovci do Lehníc. I tam zdolali svojich súperov.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski voltižéri úspešní na pretekoch: Odmenou im boli medialy na krku, FOTO
Zdroj: archív OZ Farao

V Jazdeckej škole Andaluziana v Lehniciach sa konal Slovenský voltížny pohár. A naši sa nezľakli ani tejto výzvy a smelo si vybojovali dobré umiestnenia. Medaile sa nevyhla ani jedna z disciplín, do ktorej vstúpili. Viac nám porozprávala trénerka TK Lángov Dvor Vladimíra Lenčéšová.

Kone ich podržali

Opäť nás podržali naše kone Plutík, Furko a mladučký Constantin, ktorý bol len na druhých pretekoch v živote. Napriek tomu odniesol skupinu Junior v zložení Vašák Patrik, Mikulová Zuzana, Špendlová Scarlet, Keselyová Lea a Slámová Sára pekne a pomohol im získať bronzovú medailu. Naša najmenšia skupina Deti oslabená o štvorročnú Vikinku, v zložení: Jánošová Sofia, Súdorová Timea, Oláh Jack, Pečner Michal a Brezinová Airin získala napriek dvojbodovej penalizácii za chýbajúceho člena bronzovú medailu na koni Furioso s výdatnou pomocou trénerky Martiny Sýkorovej,“ priblížila Vladimíra Lenčéšová.

V dobrom svetle sa predviedla aj Sofia Jánošová, ktorá si z kategórie mladších dievčat odniesla striebro. Jej kolegyňa Timea Súdorová po vydarenej voľnej zostave získala 10. miesto, obe súťažili na koni menom Furioso. Ten istý Furioso priniesol šťastie aj chlapcom. Ako uviedla Vladimíra Lenčéšová, „v kategórii mladších chlapcov získal striebro Jack Oláh a napriek tomu že bol len na druhom preteku krásne 5.miesto obsadil Miško Pečner ,ktorý je veľkým nadšencom napriek svojmu nízkemu veku i vzrastu.

Premiérová víťazka

Čo sa týka starších dievčat, ich sparring partnerom bol kôň Pluto. Skvelý výsledok sa podaril Emke Dudonovej. Svojou čisto predvedenou technickou povinnou aj voľnou zostavou odrovnala ostatné súperky a strieborná medaila bola jej. I Zuzke Mikulovej sa v tvrdej konkurencii podarilo presadiť a obsadila 10. miesto, zatiaľ čo Sára Slámová skončila na 12. a Nelka Novanská na 17. mieste. Pluto prispel k ďalšej medaile I v chlapčenskej kategórii. Strieborná priečka pripadla Patrikovi Vašákovi. „Ťažkou kategóriou boli Juniorky, kde nás reprezentovala Ema Sýkorová. Napriek tomu, že je v tejto kategórii prvý rok, porazila všetky súperky aj tie, ktoré už štartujú v tejto kategórii posledným rokom a získala zlatú medailu. K zlatu jej dopomohol svojou rozvážnosťou kôň Pluto,“ priblížila Vladimíra Lenčéšová.

Poslednou a najťažšou kate­góriou v programe dňa však boli dvojice. „Našou konkurenciou boli aj dievčence zo Šale, ktoré pred týždňom získali 2.miesto na medzinárodných pretekoch a silná dvojica z národného žrebčína Topoľčianky. Naša dvojica v zložení Ema Dudonová a Ema Sýkorová kvôli nízkemu veku v tejto kategórii ešte nemôžu reprezentovať na medzinárodnom poli. Naše kočky však čisto prevedenou zostavou a  na sekundu presne predvedenými efektami načasovanými do hudobného podkladu zvíťazili a odnášali si zlatú medailu,“ informovala Vladimíra Lenčéšová.

Military téma

Dievčatá vystupovali s vojenskou tematikou – Zastavme vojnu a zachráňme svet, ktorá rozhodcov veľmi zaujala vojačky veľmi chválili. Pluta vraj len o desatiny minul titul Kôň preteku v kategórii dvojice. Voltižéri sa od 14. do 17. júna 2018 opäť predstavia v medzinárodnom preteku medzi trinástimi krajinami v areáli Rozálka v Pezinku.

Šalianski voltižéri stvárali kúsky: Odmenou im boli medialy na krku, FOTO
8
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM