Zlatica Gregorová Iné športy

Šalianski voltižéri ukončili sezónu: Zahviezdili na majstrovstvách, FOTO

Každoročne na jeseň sa stretávajú na vrcholnom podujatí. To sa koná v Dunajskom Klátove na konci septembra.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski voltižéri ukončili sezónu: Zahviezdili na majstrovstvách, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TJ Slavia SOUP Šaľa

Stalo sa tak i tento rok, keď areál Czajlik navštívili zástupcovia Šale. Hlavným dôvodom výjazdu boli Otvorené majstrovstvá Slovenskej republiky vo voltížnom jazdení.

10 klubov

Podujatia sa zúčastnilo všetkých desať slovenských klubov s 26 koňmi. Asistent trénera z TJ Slávia SOUP Šaľa Lukáš Luknár nám o preteku povedal: „Svoje sily si pretekári zmerali v kategórii jednotlivcov, dvojíc, no nechýbala ani kráľovská disciplína – súťaž skupín. Do Klátova vycestovala aj šalianska voltížna ekipa na čele s lonžérkou Janou Majdlenovou, druhou lonžérkou Beátou Tóthovou spolu s takmer dvadsiatkou zverencov.“

Úspešní cvičenci

Na Majstrovstách Slovenska súťažili cvičenici s koňmi: Nadirom,Frajerom, Accordom T a Herou. Mia Spisziaková a Katarína Nagyová pretekali na koni Accordo T s lonžérkou Janou Majdlenovou. Na koni Hera s lonžérkou Beátou Tóthovou sa predstavili Krajčíková Ela, Benčíková Olívia, Maťašovský Kristián, Pákozdyová Nina a Blehová Rebeka.

“Všetci pretekári dosiahli vynikajúce výsledky, no najúspešnejšou pretekárkou spomedzi mladších detí sa stala práve Katka Nagyová. Napriek zaváhaniu v prvom kole povinnej zostavy zmazala desatinové manko na svoje súperky a vo finále ukázala ozajstnú dušu pretekára. Po predvedení čistej povinnej a voľnej zostavy sa mohla tešiť z titulu Majsterky Slovenska v kategórii mladších detí,“ priblížil asistent trénera.

I keď Mia Spisziaková spadla v 1. kole z odskoku z voľnej zostavy, postúpila do finále. Spomínaný pád ju zrejme stál medailovú priečku, avšak získala si srdcia publika a obsadila 5.miesto.

Premiéra

Ako ďalej informoval Lukáš Luknár, Kristián Maťašovský na svojich prvých majstrovstvách získal 7.miesto. V kategórii starších detí súťažila Eliška Nemčeková, Zsofia Tyukos, Viktória Tóthová, Benčíková Olívia a Frederika Fülöpová.

Najviac sa darilo Zsofii Tyukos a Eliške Nemčekovej, ktoré sa umiestnili na 14. resp. 13.mieste. Frederik Krajčík, pretekajúci prvým rokom na koni Frajer, získal vo svojej kategórii druhé miesto. V kategórii juniorov sa predstavili Ramona Strhlíková a Sára Nitonová na koni Nadir s lonžérkou Janou Majdlenovou,“ uviedol asistent Lukáš.

Vicemajsterka

Obom dievčatám sa výborne darilo a Sára sa dokonca prepracovala až do finále, kde si viedla dobre a získala 6. miesto. Ramonu finále minulo o niekoľko stotín bodu. Ako skonštatoval Lukáš Luknár, Lea Hakszer mala v seniorskej kategórii na MSR premiéru. Pred ťažkým štartom venovala príprave veľa času aj energie a získala titul Vicemajsterky Slovenska aj s koníkom Nadirom a lonžérkou Janou Majdlenovou.

Seniorská skupina v zložení Ramona Strhlíková, Lea Hakszer, Sára Nitonová, Zsofia Szabóová, Mia Spisziaková a Katka Nagyová na koni Accordo T pod vedením Jany Majdlenovej vďaka zostave, výškovým cvikom aj umeleckému dojmu zaujali a získali 1. miesto.

,,Tento rok môžem hovoriť o mimoriadne úspešnej voltížnej sezóne. S mojimi zverencami sme sa tešili z niekoľkých medailí zo svetových pohárov CVI (Budapešť, Frenštát pod Radhoštěm, Pezinok), z viacerých medailí zo Slovenských voltížnych pohárov a zisk dvoch zlatých a dvoch strieborných medailí z MSR moju radosť len stupňuje," uviedla Jana Majdlenová.

Ako ďalej trénerka dodáva, verí, že budúca sezóna bude pre klub približne úspešná, ako tá uplynulá."Dúfam, že sa nám naše kone, ktoré máme vo výcviku, rýchlo adaptujú a budeme ich môcť zapojiť do pretekov,“ hovorí Jana Majdlenová s tým, že o klube ešte budeme počuť.

Šalianski voltižéri ukončili sezónu: Zahviezdili na majstrovstvách, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TJ Slavia SOUP Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM