Iné športy

Šalianski voltižéri opäť nesklamali: Bodovali na pretekoch v Šamoríne

Šalianski voltižéri z klubu TJ Slávia SOUP Šaľa majú za sebou ďalšiu úspešnú reprezentáciu. Darilo sa im aj proti náročnej konkurencii na podujatí v Šamoríne.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski voltižéri opäť nesklamali: Bodovali na pretekoch v Šamoríne
3
Galéria
Zdroj: TJ Slavia SOUP Šaľa

Prvá Júlová sobota patrila v najväčšom slovenskom jazdeckom areáli X Bionic sphere v Šamoríne Slovenskému voltížnemu poháru. Naši športovci pri tom nemohli chýbať.

O náročnej konkurencii svedčí fakt, že s výnimkou jedného sa súťaže zúčastnili všetky aktívne voltížne kluby na Slovensku. Predstavilo sa viac ako 80 jednotlivcov, 4 skupiny a 5 dvojíc pretekajúcich na takmer 20 koňoch.

„Šalianski voltižéri z klubu TJ Slávia SOUP Šaľa boli zastúpení vo všetkých kategóriách okrem kategórie skupín. V kategórii mladších detí D1 sa zo Šale predstavilo 5 pretekárov, prevažne nováčikov v tomto športe. Napriek tomu sa im však podarilo úspešne predviesť svoje povinné a voľné zostavy, čo im zaručilo umiestnenie v polovici štartového poľa. Najlepšie sa umiestnil Kristián Maťašovský na koni Frajer pod vedením Beáty Tóthovej, ktorému sa podarilo získať bronzovú medailu," informoval nás Lukáš Luknár, asistent predsedníčky TJ Slávia SOUP Šaľa.

Ovládla preteky

Vo veľkej konkurencii starších detí štartovalo 7 jednotlivkýň zo Šale. Podobne, ako v kategórii mladších detí, aj v tejto kategórii sú šalianski voltižéri prevažne nováčikovia.

Ako dodal Lukáš Luknár: „O šaliansku radosť sa postarala úradujúca Majsterka Západoslovenskej oblasti Katarína Nagyová štartujúca na koni Nadir pod vedením Jany Majdlenovej, ktorá po nie celkom uspokojujúcom výkone obsadila krásne 3.miesto."

„V Katkinom cvičení bolo vidieť značnú nervozitu, no cez to všetko predviedla peknú voľnú zostavu a získali sme bronz. Vieme, že zo seba ešte nedala všetko, máme sa v jej podaní ešte na čo tešiť,“ uviedla Jana Majdlenová.

Kategóriu SVP seniorov ovládla šalianska pretekárka Lea Hakszer pretekajúca na koni Nadir, taktiež pod vedením Jany Majdlenovej.

Týmto víťazstvom natiahla svoju víťaznú šnúru na 5 pretekov. Podarilo sa jej tak získať nomináciu na záverečné podujatie kvalifikácie Majstrovstiev sveta, na Majstrovstvá sveta seniorov vo voltíži v Budapešti (23.8. – 29.8.).

Prečítajte si tiež

„Je to krásny pocit, keď cvičenec dokáže splniť všetky predpoklady na nomináciu a svojimi výkonmi sa dostáva do slovenskej reprezentácie idúcej na šampionát. Lei som to veľmi priala, nakoľko presadiť sa v senioroch nie je jednoduché. Dva roky tvrdej driny stáli za to a výsledkom tohto úsilia je nominácia v pozícii slovenskej jednotky,“ uviedla Jana Majdlenová.

Úspešná reprezentácia

Katke s Leou sa darilo nielen ako jednotlivkyniam, ale aj ako dvojici. Ako prezradil Lukáš Luknár, na koni Nadir sa im podarilo pod vedením Jany Majdlenovej získať druhé miesto a tým obhájiť striebro z MZsO v Šali.

„Boli to náročné preteky, čo sa logistiky aj počasia týka, no spoločnými silami sa nám podarilo úspešne reprezentovať klub, mesto Šaľa a tiež Nitriansky samosprávny kraj. Moje poďakovanie a gratulácia patrí všetkým cvičencom nášho klubu za predvedené výkony, disciplínu a súdržnosť. Taktiež nesmiem zabudnúť na obe lonžérky a pomocný personál, bez ktorých by sme tento voltížny maratón len ťažko zvládali,“ zhodnotil asistent predsedníčky TJ Slávia SOUP Šaľa Lukáš Luknár.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Šalianski voltižéri bodovali v Šamoríne
3
Galéria
Zdroj: TJ Slavia SOUP Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM