Zlatica Gregorová Šport

Šalianski voltižéri bodovali: Čakajú ich ďalšie preteky

Pre milovníkov koní a zároveň jazdcov z TJ Slávia Šaľa začalo rušnejšie obdobie. V júni tohto roka sa konali nominančné preteky.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski voltižéri bodovali: Čakajú ich ďalšie preteky
Zdroj: TASR

Dejiskom súťaže voltížnych jazdcov bol Pezinok. Jazdecký klub Rozálka privítal športovcov z 13 krajín. Tí sa zúčastnili 20 súťaží v rámci tohto Svetového pohára CVI. Jazdecká súťaž patrí k postupovým na Majstrovstvá Európy a juniorský svetový šampionát v Ebreichsdorfe, v Rakúsku. Poslednou zastávkou pred majstrovstvami bude ešte český Frenštát pod Radhoštěm.

Nominácie na majstrovstvá

„JK Rozálka v Pezinku sa tretí júnový víkend stal dejiskom druhých nominačných pretekov našich voltížnych jazdcov  tohtoročnej voltížnej sezóny. Po náročnom preteku v Rakúskom Ebreichsdorfe  si svoje známky prišlo na Slovensko vylepšiť 127 jednotlivcov, 12 skupín, 5 dvojíc a 53 koní z trinástich krajín sveta, ktorých výkony hodnotil šesťčlenný medzinárodný rozhodcovský zbor na čele s Jochenom Schilffarthom z Nemecka," informuje Slovenská jazdecká federácia na svojom webe.

Záujemci, hláste sa!

Ako pre náš portál povedala Jana Majdlenová trénerka z TJ Slávia Šaľa, víťazstvá si odniesli aj reprezentanti nášho mesta. „Spomedzi starších dievčat získala piate miesto Ema Sýkorová z TJ Lángov dvor. Bronzovú priečku obsadil jazdec Frederik Fülop, zverenec trénerky Majdlenovej. V juniorskej kategórii 2 sa podarilo zvíťaziť Sebastiánovi Martinovi z JK Rusty Šaľa a presadili sa i jazdkyne JK Lángov dvor v kategórii Dvojice a to Ema Sýkorová a Ema Dudonová,“ upresnila trénerka.

Jana Majdlenová dodala, že momentálne majú v oddieli mladšie ročníky. V budúcnosti sa teda iste podarí zabodovať viacerým v ďalších kategóriách. I z tohto dôvodu sa záujemci môžu celoročne hlásiť do jazdeckého klubu TJ Slávia Šaľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM